Foto: Publicitātes attēli

Biedrība "Latvijai-100" vērsusies pie Daugavpils un Daugavpils novada iedzīvotājiem ar aicinājumu iekļauties sabiedriskajā aptaujā par dāvanu Latvijas simtgadei, informē Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Aptaujas organizatori aicinājuši iedzīvotājus atbiedēt uz jautājumiem - "Kādu valstisku simbolu pietrūkst Daugavpils kultūrvidē?", "Kāda varētu būt Daugavpils un Daugavpils novada iedzīvotāju dāvana Latvijas simtgadei?", "Ja šī dāvana varētu būt piemineklis, tad kur tas varētu atrasties un kāda būtu tā devīze un vizuālais tēls?".

Atbildes uz aptaujas jautājumiem iesniedzamas līdz 25.oktobrim Daugavpils pilsētas domes Informācijas birojā vai arī iesūtāmas elektroniski. Pēc priekšlikumu apkopojuma tiks izvēlēti labākie un sāksies ziedojumu vākšana.

Biedrību "Latvijai-100" 2013.gadā ar nodomu sākt Latvijas simtgadei veltīta pieminekļa celtniecību Daugavpilī nodibināja Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada domes.

2018.gadā tiks svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas simtā gadadiena. Tas ir nozīmīgs datums Latvijas sarežģītajā vēsturē un lieli svētki. Daugavpilī un Daugavpils novadā dzīvo dažādu tautību un ticību cilvēki ar atšķirīgām interesēm un uzskatiem, taču visus viņus vieno kopējā vēsture un rūpes par nākotni.

Aptaujas organizatori uzskata, ka Daugavpilī ir vajadzīga vieta, kur iedzīvotāji varētu pulcēties valsts svētkos un citās nozīmīgās dienās, apliecinot cieņu un godu savai valstij, un Latvijas simtgadei veltīts piemineklis, kas simbolizētu Latvijā dzīvojošo tautu vienotību un Daugavpils ieguldījumu Latvijas valstiskuma stiprināšanā.

Šo ideju ir atbalstījušas arī visas Daugavpils nacionālo kultūru biedrības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!