Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv

Gatavojoties valsts simtgades jubilejai, Kultūras ministrija izsludina Latvijas Republikas simtgades svētku koncepcijas un vizuālā tēla ideju konkursu. Konkursā ar radošām un inovatīvām idejām aicināts piedalīties ikviens interesents, bet jo īpaši gaidītas tiek jauniešu idejas.

Konkursa mērķis ir radīt ideju koncepcijai un svētku vizuālam tēlam, kas spētu uzrunāt ikvienu Latvijas iedzīvotāju, stiprinātu piederību Latvijai un iesaistītu svētku sagatavošanas procesā pēc iespējas vairāk cilvēku, sākot ar savu ģimeni, draugiem, kaimiņiem un beidzot ar savu skolu, augstskolu un pašvaldību.

Domājot par mūsu dāvanu Latvijai, ir svarīgi radīt un iedibināt paliekošas vērtības, notikumus un iniciatīvas, kas būtu spējīgas dzīvot un stiprināt mūsu valsti arī pēc svētkiem. Aktualizējot Latvijas vēsturi, konkursa dalībnieki aicināti ar radošām metodēm skatīt to tagadnes un nākotnes kontekstā.

Labākās idejas tiks prēmētas, un konkursa uzvarētājam būs iespēja strādāt tālāk pie savas idejas attīstīšanas, izstrādājot detalizētu simtgades svētku koncepciju un vizuālo identitāti. Tās veidos svētku kodolu un rosinās jaunradi un radošas partnerības.

Piedāvājumi jāiesniedz līdz šā gada 1.decembrim plkst.17 Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā (Kr.Valdemāra iela 11a, 2.stāvs, 21.kab.) personīgi vai nosūtot pa pastu uz adresi Kr.Valdemāra ielā 11 a, Rīgā, LV-1364 (pasta zīmogs – 2014.gada 1.decembris).

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā, darba dienās no 8:30 līdz 17, iepriekš piesakot savu ierašanos pa tālruni 67330323, kā arī Kultūras ministrijas mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!