Foto: AFP/Scanpix
Lai arī vasara ir oficiāli sākusies, ik pa brīdim dzirdamas sūdzības par to, ka ārā varētu būt krietni siltāks. "Delfi Kultūra" piedāvā izlasi ar piecām ziemīgām filmām, kas uzskatāmi parāda, cik šobrīd tomēr ir silti un labi.

'Into the White'

Foto: Publicitātes foto

2013. gada filma "Into The White" vēsta par Otrā pasaules kara laiku - pēc aviācijas cīniņiem Norvēģijas plašumos satiekas vāciešu un britu karavīru grupas. Lai paglābtos no teju arktiskā laika, karavīriem jāsadzīvo vienā būdiņā. Filma balstīta patiesos notikumos.

'Frozen'

Foto: Publicitātes foto

Lai arī šī filma saucās tāpat kā slavenā Disneja multfilma, salīdzināt tās ir grūti. Ko darīt, ja slēpošanas kūrortā iesprūsti uz pacēlāja un visi par tevi aizmirst? Kāds medijs vēsta, ka filmas efekts uz slēpotājiem būs tāds pats, kāds bija filmas "Jaws" efekts uz peldētājiem.

'Alive'

Foto: Publicitātes foto

1993. gada kinolentes "Alive" stāsts vēsta par Urugvajas regbija komandu, kuras lidmašīna avarē Andu kalnos, un tās mēģinājumiem izdzīvot ekstrēmajos apstākļos. Arī šī filma ir balstīta patiesos notikumos - šausminoši iedomāties, ka šādu situāciju kāds patiešām ir piedzīvojis.

'Transsiberian'

Foto: Publicitātes foto

2008. gada filma, kuras sižets vēsta par kāda amerikāņu pāra braucienu Transsibīrijas vilcienā no Ķīnas uz Maskavu. Jauko braucienu izjauc satikšanās ar citiem pasažieriem, kuri ir iesaistīti narkotiku tirdzniecībā - kompānijai piebiedrojas krievu detektīvs un sākās pakaļdzīšanās, bēgšana un citi jautri notikumi.

'North Face'

Foto: Publicitātes foto

Arī 2008. gada filma "North Face" ir balstīta patiesos notikumos. Tā vēsta par diviem alpīnistiem 1936. gadā, kurus nacistiskais režīms mudina iekarot Eigera kalna virsotni. Kritiķu slavēta, šī filma piedāvā labu devu adrenalīna un iespaidīgus skatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!