Foto: Linda Klētniece

Raimonda Paula un Imanta Ziedoņa daiļradei veltītā projekta "Visas taisnības" muzikālā apvienība izdevusi pirmo singlu "Nenes zvaigznes istabā", kuru izpilda mūziķis Goran Gora.

Imanta Ziedoņa muzeja veidotais projekts "Visas taisnības" ir gan pētniecības, gan muzikālās jaunrades projekts, kas atainos Raimonda Paula un Imanta Ziedoņa satikšanos septiņdesmito gadu nogalē no jauna skatu punkta. Skatītājiem un klausītājiem projekta veikums tiks prezentēts gan multimediālā izstādē, gan koncertos marta sākumā.

Projekta mūzikālā apvienība – mūziķis Raimonds Gusarevs un DJ Monsta – piešķīruši jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Pirmo singlu "Nenes zvaigznes istabā" no gaidāmā "Visas taisnības" albuma izpilda mūziķis Goran Gora.

Jaunas aranžijas ir tapušas arī citām Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem, tajā skaitā "Dziesmiņa par prieku", "Lapsenes nāve", "Kā svece deg" un citām, kuras izpilda mūziķi Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Elizabete Vētra, Edavārdi un citi.

"Piešķirt jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmām ir izaicinājums. Esmu priecīgs, ka esmu daļa no šī izaicinājuma, un ar mani kopā ir Uldis Cīrulis jeb DJ Monsta, kurš ir sava aroda meistars, un labāku kompanjonu nevar vēlēties — mums ir kopīgs redzējums par dziesmu skanējumu un projektu kopumā," projektu komentē Raimonds Gusarevs.

Savukārt par savu dalību "Visās taisnībās" DJ Monsta saka: "Mani vienmēr ir uzrunājusi septiņdesmitajos gados radītā Raimonda Paula mūzika, kurā sadzirdami dažādi muzikāli eksperimenti un uzdrīkstēšanās. Veidot jaunas aranžijas Raimonda Paula mūzikai ir ļoti atbildīgs darbs — ir jābūt kvalitātei, ir jābūt mūsdienu elpai un vienlaikus — cieņai pret pagātni."

Foto: Linda Klētniece

Izstāde apmeklētājiem ļaus izjust 20. gadsimta 70. gadu atmosfēru caur kultūrvēsturiskā mantojuma un atmiņu stāstu prizmu. Izstādes saturu veidos Imanta Ziedoņa muzeja un pieaicināto pētnieku komandas atklājumi par Imanta Ziedoņa un Raimonda Paula daiļradi un būtiskākajiem laikmeta kontekstiem literatūrā, mūzikā un kultūrā kopumā.

Koncerti un izstāde norisināsies 2., 3. un 4. martā RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O6 Aisteres zālē, Ūdens ielā 6, Rīgā.

Izstāde apmeklētājiem būs pieejama koncertu norises dienās bez maksas visas dienas garumā.

Biļetes uz koncertiem iepriekšpārdošanā iegādājamas internetā.

Informācijai par projektu "Visas taisnības" līdzi var sekot Ziedoņa muzeja mājaslapā un sociālajos tīklos "Facebook", "Instagram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!