Foto: Publicitātes foto
Gatavojoties XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, Inčukalnā, Aleksandra parka brīvdabas estrādē, 18. jūnijā pulksten 17.30 notiks Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncerts.

Kā vēsta koncerta rīkotāji, tas tiks aizvadīts Saules zīmē un sniegs iespēju ieskatīties svētku repertuārā, kā arī atklāt to vēstījumu.

Ieskaņas koncerts pulcēs vairāk nekā 600 Siguldas novada amatiermākslas kolektīvu dalībnieku – Inčukalnā ieradīsies Siguldas novada jauktie, sieviešu un vīru kori, deju kolektīvi un pūtēju orķestri. Koncerta izskaņā vasaras saulgriežus ieskandinās folkloras kopa "Mālis".

Laikā no 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā norisināsies XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, kuru nozīmīgākais un atpazīstamākais notikums būs Noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē.

Tiem siguldiešiem, kam nebūs iespēja būt klātienē Mežaparkā, būs iespēja skatīties koncertu kopā Siguldā. Siguldas novada pašvaldība 9. jūlijā pulksten 19.30 Siguldas pils paviljonā sadarbībā ar Latvijas Televīziju nodrošinās Noslēguma koncerta "Kopā augšup" translāciju. Noslēguma koncerts "Kopā Augšup" ir veltījums Dziesmu svētku tradīcijas 150 gadiem un vēlējums uz mūsu visu kopīgu un gaišu rītdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!