Foto: Kaspars Teilāns
Piektdien, 30. jūnijā, Rīgā sāksies XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (turpmāk – Svētki) un galvaspilsētā ieradīsies vairāki desmiti tūkstoši dziedātāju, dejotāju, pūtēju orķestru mūziķi, amatnieki un citi dalībnieki. Kā katrus Svētkus, arī šogad ikvienam no viņiem tiks piešķirts īpašais dalībnieka maisiņš ar dažādām noderīgām lietām, kas būs vajadzīgas turpmākajā nedēļā un vēlāk paliks par piemiņu.

Maisiņu sagatavošana sākās jau 26. jūnijā, kad desmitiem brīvprātīgo Ķīpsalas hallē pakoja to saturu, lai pavisam drīz tie nonāktu Svētku dalībniekiem.

Auduma maisiņš jau tradicionāli ir Svētku dalībnieka ikdienas sastāvdaļa. Tajā šoreiz ir rīkotāju, atbalstītāju un partneru sarūpētās lietas - ID kartes kakla lente un kabatiņa (tajā var ērti ievietot gan ID karti, gan e-talonu bezmaksas pārvietošanai Rīgas sabiedriskajā transportā), Svētku nozīmīte, lūpu balzāms, dalībnieka rokasgrāmata un informācija par iespējām Rīgā.

Šogad katrs svētku dalībnieks kopā ar citiem suvenīriem saņems Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sarūpētu īpašu "missionLatvia" 400 ml ūdens pudeli, kura simbolizē ilgtspēju kā vienu no Latvijas valsts tēla stratēģijas elementiem. Līdz šim Dziesmu svētkos tika izmantotas plastmasas ūdens pudeles, kas radīja papildus piesārņojumu un nebija ilgtspējīgs risinājums.

Foto: Kaspars Teilāns

Svētku rīkotāji pauž pateicību atbalstītājiem un aicinām dalībniekus ņemt līdzi pašiem savus lietusmēteļus un sēdpaklājus. Senioru un vidusskolu koriem gan būs speciāli sēdpaklāji, kurus tie saņems pirms Noslēguma koncerta mēģinājumiem.

Sākot ar 27. jūniju Svētku partneris DHL sāks piegādāt dalībnieku maisiņus un dalībnieka kartes skolām, kur Svētku laikā dzīvos dalībnieki, savukārt, Rīgas kolektīvu vadītāji varēs saņemt tos Ķīpsalas hallē. No 30. jūnija līdz 9. jūlijam ekspo darbosies Rīgas Kongresu namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!