Krievijas Ivanovas apgabalā piektdien sākās režisora Andreja Tarkovska dienas, kuru gaitā norisināsies arī 3.starptautiskais kinofestivāls "Spogulis", ziņu aģentūrai "RIA Novosti" pavēstīja pavēstīja reģiona Kultūras departamenta vadītāja Tatjana Kotlova.
Viņa norādīja, ka 2009. ir jubilejas gads - filmām "Spogulis" un "Stalkers" aprit 35 un 30 gadi.

"Tarkovska dienas ievērojamā režisora dzimtenē notiek jau 20.reizi. Pasākumi notiks apgabala centrā un Jurjevecā, kur Andrejs Tarkovskis pavadīja bērnību. Svētku atklāšana notiks pie režisora memoriālās mājas Jurjevecā, bet Mākslas un vēstures muzejā tiks atvērta izstāde "Vēlreiz par Stalkeru"," pavēstīja Kotlova.

Pēc viņas vārdiem, Ivanovā Tarkovska dienu gaitā notiks radošā tikšanās "Atmiņas gravitācija", kas veltīta filmas "Stalkers" 30 gadu jubilejai. "Viesu vidū ir mākslinieks, rakstnieks un režisors Šavkats Abdulismanovs, kas savulaik strādājis ar Tarkovski, kinoakadēmijas "Nika" loceklis Vitālijs Trojanovskis, kas strādājis pie filmas "Stalkers", un scenārists Garniks Arazjans," precizēja Kotlova.

Sestdien Jurjevecā tiks atvērts 3.starptautiskais kinofestivāls "Spogulis", kura galvenie pasākumi norisināsies maija beigās. Kinofestivālā tiks demonstrēta Krievijas jaunā kino programma, bērnu, animācijas un dokumentālā kino programmas. Notiks arī tradicionālā Andreja Tarkovska kinofilmu retrospekcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!