Foto: AFP/Scanpix
Britu aktrise Šarlote Luisa paziņojusi, ka režisors Romans Polaņskis pirms 27 gadiem, kad viņai bija 16 gadi, kādas filmēšanas laikā Parīzē viņu vardarbīgi seksuāli izmatojis, sestdien vēsta telekompānija CNN.

"Viņš mani seksuāli izmantoja visļaunākajā veidā, kad man bija tikai 16 gadi," sacīja tagad 42 gadus vecā Luisa. Pēc viņas teiktā, tas noticis 1983.gadā.

Polaņskis ASV atzīts par vainīgu prettiesiskās seksuālās attiecībās ar 13 gadus vecu meiteni 1977.gadā, taču devās uz Eiropu, pirms ASV varas iestādes paspēja viņu aizturēt.

Luisa norāda, ka nākusi klajā ar savu paziņojumu, jo Polaņska "komanda mēģina pasniegt šo pārkāpumu pret nepilngadīgo kā izņēmumu".

76 gadus vecais Polaņskis pašlaik gaida lēmumu par viņa izdošanu ASV. Septembrī Šveicē viņu aizturēja saskaņā ar ASV izdotu aresta orderi.

Luisas pārstāve advokāte Glorija Olreda informējusi, ka ceturtdien tikusies ar Losandželosas policiju un prokuratūru, jo uzskata, ka tiesnesim, izskatot senāko lietu, būtu jāņem vērā aktrises liecības par Polaņska "uzbrūkošo uzvedību".

"Polaņskis zināja, ka esmu 16 gadus veca, kad satika mani un izvaroja pret manu gribu savos apartamentos Parīzē," norādīja Luisa.

Olreda uzsvēra - nav svarīgi, ka Parīzes notikumu laikā atļautais vecums seksuālo attiecību uzsākšanai bija 15 gadi.

Ne Olreda, ne Luisa sīkāk neizklāstīja, kādu vardarbību Polaņskis pret aktrisi pielietojis.

Luisa filmējās Polaņska Oskaram nominētajā filmā "Pirātes", kas iznāca 1986.gadā, informēja Olreda.

"Viņš mani izmantoja, un visu mūžu kopš brīža, kad tas notika, manu dzīvi ir ietekmējusi šī viņa rīcība," sacīja Luisa. "Viss, ko es vēlos, ir tiesa," sacīja aktrise.

Polaņska pārstāvji aktrises teikto komentējuši ar īsu paziņojumu, vēsta CNN. "Mums nav informācijas par Glorijas Olredas šodienas preses konferences paziņojumiem, taču mēs zinām, ka mūsu apgabala prokurors vēl joprojām atsakās Šveices valdībai izsniegt precīzu un pilnīgu informāciju saistībā ar izdošanas jautājumu," norādījis režisora runasvīrs Linns Dolls.

Šveices varas iestādes decembra sākumā režisoru atbrīvoja no apcietinājuma pret 4,5 miljonu dolāru (2,4 miljoni latu) lielu drošības naudu. Šveices valdība izskata ASV izdošanas pieprasījumu.

Kinofilmu "The Pianist" un "Rosemary's Baby" režisors Polaņskis paziņojis, ka izdošanas pieprasījums ir politiski motivēts, jo Losandželosas prokurors, kas izmeklē lietu, vēlas iegūt popularitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!