Foto: Publicitātes foto
ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien galveno apbalvojumu par labāko aktieru sastāvu ieguva britu vēsturiskā drāma "King's Speech" ("Karaļa runa"). Savukārt dienu iepriekš Amerikas Režisoru ģildes balvu pasniegšanas ceremonijā balva pasniegta filmas režisoram Tomam Hūperam.

Balvai par labāko aktieru sastāvu šogad tika nominēta arī kinolente "The Fighter" ("Cīnītājs"), Darena Aranofska psiholoģiskais trilleris "Black Swan" ("Melnais gulbis"), Lizas Holodenko komēdija "The Kids Are All Right", kā arī Deivida Finčera jaunākais darbs "The Social Network" ("Sociālais tīkls").

Filmas galvenās lomas atveidotājs Kolins Fērts tika atzīts par labāko aktieri, savukārt labākās aktrises godu izpelnījās baleta drāmas "Melnais gulbis" zvaigzne Natālija Portmane.

Par labāko aktieri otrā plāna lomā pasludināja boksa drāmas "Cīnītājs" aktieri Kristianu Beilu, savukārt par labāko aktrisi otrā plāna lomā tika atzīta Melisa Leo.

Sestdien kinolente "Karaļa runa" triumfēja Amerikas Režisoru ģildes balvu pasniegšanas ceremonijā, filmas režisoram Tomam Hūperam saņemot balvu par izcilu sniegumu pilnmetrāžas filmu veidošanā.

Tikai sešas reizes 62 gadu laikā Amerikas Režisoru ģildes balvas ieguvējs nav ieguvis arī prestižo "Oskara" balvu. Pēdējo reizi tas notika 2003.gadā, kad Robs Māršals, kurš saņēma Režisoru ģildes galveno apbalvojumu par darbu pie mūzikla "Chicago" ("Čikāga"), "Oskara" ceremonijas laikā zaudēja filmas "The Pianist" ("Pianists") režisoram Romānam Polaņskim.

Filma šogad ieguvusi arī Amerikas Producentu ģildes galveno apbalvojumu. Drāma ir ieguvusi arī visvairāk nomināciju "Oskara" balvām, tā cīnīsies par godalgām 12 kategorijās, tostarp par labākās filmas titulu.

Balvu par labāko aktieru sastāvu televīzijas drāmā saņēma seriāls "Boardwalk Empire", un tā galvenās lomas atveidotājs Stīvs Buskemi tika atzīts par labāko televīzijas drāmas aktieri. Savukārt par labāko aktrisi televīzijas drāmā tika pasludināta Džulianna Margulisa par lomu seriālā "The Good Wife".

Par labāko televīzijas komēdiju Kinoaktieru ģilde atzina seriālu "Modern Family", kurš ieguvis galvenās balvas arī Amerikas Producentu ģildes un Amerikas Režisoru ģildes balvu pasniegšanas ceremonijās. Labākās televīzijas komēdijas aktrises titulu ieguva 89 gadus vecā amerikāņu aktrise Betija Vaita par lomu televīzijas seriālā "Hot in Cleveland". Jau piekto gadu pēc kārtas par labāko aktieri televīzijas komēdijā tika atzīts Alekss Boldvins par tēlojumu seriālā "30 Rock".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!