Foto: LETA
Šī gada 1. aprīlī uz kinoteātru ekrāniem Rīgā nonāks jaunais padomju kulta filmas "Dienesta romāns" rimeiks ""Dienesta romāns. Mūsdienas". Dienu pirms pirmizrādes jauno filmu varēs noskatīties kinoteātrī "Multikino", portālu "Delfi" informē kinoteātra pārstāvji.

Padomju komēdijas "Dienesta romāns" pamatā ir Eldara Rjazanova un Emilijas Braginski luga "Kolēģi". 1978.gadā Rjazanovs jau ir ekranizējis šo darbu - filma "Dienesta romāns" kļuva par līderi padomju kino industrijā, tajā gadā filmu noskatījās vairāk nekā 58 miljoni. Filmu regulāri rāda Krievijas televīzijā un tā ir atzīta par padomju kino klasisku. Galvenajās lomās - Alise Freindliha, Andrejs Mjagkovs, Svetlana Nemoļajeva, Oļegs Basilašvili un Lija Ahedžakova.

Jaunajā filmas versijā, kuru uzņēmis 26 gadus vecais režisors Sariks Andresjans, galvenā varone Ludmila Kalugina vada nevis statistikas biroju, bet lielu reklāmas aģentūru ar tai raksturīgiem fona atribūtiem: printeriem, faksiem, datoriem, viedtālruņiem, sociālajiem tīkliem un citām moderna biroja pazīmēm. Savukārt Anatolijs Novoseļcovs aktiera Vladimira Zeļenska veidolā strādā par finanšu analītiķi. Kaluginas sekretāre Veročka pārvērtusies par stilīgu sekretāru Vadiku ar šaubīgu seksuālo orientāciju, bet Samohvalovs Marata Bašarova interpretācijā ieguvis metroseksuāļa vaibstus - garus matus un auskaru ausī. Lirisko varoni Svetlanu Ņemoļajevu, kas nelaimīgi iemīlējusies Samohvalovā, spēlē Anastasija Zavorotņuka. Filmas fināls izveidots no jauna un pēdējā pusstundā skatītāji redzēs to, kas "nevarēja notikt" pirms 40 gadiem (tieši tik daudz laika ir pagājis kopš sarakstīta luga).

Visiem skatītājiem "Multikino" piedāvā iespēja noskatīties filmas "Dienesta romāns. Mūsdienas" speciālu pirms-pirmizrādes seansu 31.martā plkst. 18:30.

Biļešu iepriekšpārdošana kinoteātra kasēs un mājas lapā www.multikino.lv no 28.marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!