No 21. oktobra kinoteātros "Citadele" un "Splendid Palace" varēs nokatīties jaunāko dāņu režisora Larsa fon Trīra filmu "Melanholija" ("Melancholia"), portālu "Delfi" informē filmas izplatītāji Latvijā "Acme Film".

Kinoteātrī "Splendid Palace" 18. oktobrī plkst. 20:00 notiks īpašais filmas "Melanholija" seanss, pirms kura būs iespējams noklausīties Ditas Rietumas un Normunda Naumaņa lekciju par filmu un tās režisoru Larsu fon Trīru.


Filmas darbība sākas svinībās - Justīne un Maikls ģimenes un draugu lokā svin kāzas, taču tās pēkšņi pārvēršas par katastrofu Visuma mērogā - atklājas, ka Zemei tuvojas planēta Melanholija. Tūkstošiem gadu gigantiskais briesmonis ir slēpies aiz Saules, bet te piepeši mainījis orbītu un nu traucas pretim Zemei. Ar katru stundu Melanholija ir aizvien tuvāk un tuvāk, un cilvēces cerības izdzīvot kļūst aizvien mazākas...

Skandalozā dāņu režisora Larsa fon Trīra jaunajā filmā lomas atveido Kirstena Dansta, kas par darbu filmā tika pie labākās aktrises balvas Kannu kinofestivālā, Šarlote Geinsbūra, Kīfers Sazerlends, Šarlote Remplinga, Stellans Skarsgārds un citi.

Filma Latvijas pirmizrādi piedzīvoja kinofestivālā "Baltijas pērle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!