Foto: AFP/Scanpix
Slavenais kino mūzikas komponists Enio Morikone atteicies turpāk sadarboties ar režisoru Kventinu Tarantino (attēlā), jo viņš, pēc komponista domām, mūzikas savās filmās izmanto nez jebkādas loģikas un viņiem ir grūti sadarboties, komonista teikto citē "The Hollywood Reporter".

Morikones mūzika līdz šim skanējusi četrās Tarantino filmās – abās "Nogalināt Bilu" daļās, "Bēdīgi slavenie mērgļi" un "Atsvabinātais Džango".

Turklāt komponists atklāj, ka tad, kad Tarantino piedāvājis viņam uzrakstīt atsevišķus skaņdarbus filmai "Atsvabinātais Džango", Morikone atteicis, jo viņam neesot bijis laika. Rezultātā kinorežisors filmā izmantojis trīs jau iepriekš uzrakstītas kompozīcijas, bet komponists filmai sagatavojis tikai vienu – "Ancora Qui".

Morikone arī uzsvēris, ka jaunākā Tarantino filma "Atsvabinātais Džango" viņu nav uzrunājusi, turklāt tajā ir "pārāk daudz asiņu".

Jau ziņots, ka filma "Atsvabinātais Džango" bija nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" piecās kategorijās, tai skaitā galvenajā – Labākā filma. Filma saņēma prestižās zeltītās statuettes divās kategorijās – Labākais aktieris otrā plāna lomā – Kristofs Valcs, un labākais oriģinālais scenārijs – Kventins Tatarntino.

Itāļu komponists Enio Morikone ir viens no vispopulārākajiem kino mūzikas autoriem pasaulē. Viņa radītie skaņdarbi dzirdami vairāk kā 500 kino un televīzijas filmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!