Foto: DELFI
Otrdienas, 8. aprīļa, vakarā kino "Citadele" pirmizrādi piedzīvoja režisora Māra Martinsona jaunā drāma "Oki - okeāna vidū". Latvijas kinoteātros plašākai publikai filmas demonstrēšana sāksies piektdien, 11. aprīlī.

Filma stāsta par bijušo nekustamā īpašamu brokeri Robu, kurš uzsāk sekot dīvainai japāņu sievietei Oki, kas regulāri maina savu dzīvesvietu. Savā izmeklēšanā viņš iesaista savu dzīvokļa biedreni Viliju, un visai drīz viņi nonāk aci pret aci ar Oki pagātni. Tas liek pārvērtēt arī viņu pašu pagātni.

"Oki – okeāna vidū" ir stāsts par trim cilvēkiem, kuru likteņi savijušies Losandželosā un atspoguļo gan austrumus, gan rietumus. Japāniete Oki, kas izvēlējusies Ameriku, lai aizbēgtu no savas pagātnes, labākas dzīves meklētājs Robs, kas līdzīgi kā simtiem un tūkstošiem latviešu ir aizceļojuši vēl pirmskrīzes laikos, bet, nespējot iedzīvoties, ļoti sāpīgi izjūt krīzi tieši savā dzīvē. Un amerikāniete Villija, pilna jauneklības, bet tajā pat laikā bez jebkādā naivuma ilūzijām, mēģina iepazīt pasauli un pamazām top kosmopolīte. Trīs personāži, kuru liktenis ir savienojis dramatiskā cīņā ar sevi un pasauli. Austrumu pasaule, Eiropa un Amerika - trīsstūris.

Ceturtais filmas personāžs ir pilsēta - Losandželosa. Pilsēta, kurā cilvēki sasniedz mērķus un kurā brūk sapņi. Pilsēta, kurā cilvēks vienā brīdī var būt spilgta zvaigzne vai arī aizmirstībā nīkstošs nevajadzīgs cilvēks. Pilsēta, kurā cilvēks var izcelties vai arī pazust. pavisam.

Pirmizrādi bija ieradušies apmeklēt plašs tās veidotāju, draugu, atbalstītāju un kinomīļu loks. Latvijā speciāli bija ieradusies arī viena no filmas galvenajām aktrisēm - Kaori Momoi, kura 8. aprīlī atzīmēja arī savu dzimšanas dienu. Visi sanākušie aptuveni 500 filmas skatītāji viņai nodziedāja "Daudz baltu dieniņu".

Uz pirmizrādi bija atbraucis arī ASV Kinoakadēmijas biedrs, komponists Viljams Goldšteins, kurš pirms filmas sniedza īsu muzikālas improvizāciju. Arī viņš redzams filmā.

Filmas "Oki - okeāna vidū" oficiālais treileris:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!