Foto: Publicitātes foto
No ceturtdienas, 21. augusta, kinoteātros visā Latvijā sāks demonstrēt pirmo Signes Baumanes pilnmetrāžas filmu "Akmeņi manās kabatās", kas jau piedzīvojusi pasaules pirmizrādi nozīmīgajā "Karlovi Vari" festivālā, kur saņēma divas balvas - Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumēniskās žūrijas īpašo balvu. Par filmu atzinīgas recenzijas publicējuši kinoindustrijas vadošie mediji, tādi kā "The Hollywood Reporter", "The Variety" un "Screendaily". Filmu šogad plānots pieteikt Amerikas Kinoakadēmijas balvai "Oskars", portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Animācijas filma pieaugušajiem "Akmeņi manās kabatās" ir patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām autores dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot - viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Filmā Latvijas vēstures peripetijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.

Par godu filmas pirmizrādei arī pati režisore ieradīsies no Ņujorkas dzimtenē un būs sastopama Rīgas ielās: "Varbūt Latvijā tas liksies jocīgi, ka režisors skraida pa ielām un aicina uz savas filmas seansiem, varbūt esmu amerikanizējusies," smejas Signe. "Taču mani ļoti interesē tikšanās ar cilvēkiem un personīga saruna - es gribu pastāstīt par savu darbu. Daži veiksminieki varēs no manis saņemt ielūgumus uz pirmizrādi vai filmas oriģinālos zīmējumus. Tiekamies Rīgā!"

Režisore, scenāriste un māksliniece Signe Baumane kopš 1995. gada dzīvo Ņujorkā un ir vienīgā Latvijas režisore, kas ir ASV Kino Akadēmijas biedre. Viņas veidotās animācijas īsfilmas ir tikušas demonstrētas vairāk nekā 200 festivālos visā pasaulē. Filmā "Akmeņi manās kabatās" Signe Baumane radījusi neparasti tēlainu, pārsteidzoši ekspresīvu un dziļu pasauli, kurā sastopas gan metaforiski tēli, gan viņas ģimenes locekļi. Filmas skaudrais un tomēr humora pilnais stāsts vēsta par piecu ģimenes sieviešu dzīvēm – vecmāmiņu Annu, māsīcām Mirandu, Lindu un Irbi, kā arī par Signi pašu.

Filma "Akmeņi manās kabatās" ir ASV un Latvijas kopražojums, kas top ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu, un no Latvijas puses to kopproducē "Studija Lokomotīve".

Filma tiks rādīta visos lielākajos Rīgas kinoteātros – "Kino Citadele", "Splendid Palace", "Multikino", "Cinamon", kā arī "Kino Lora" Siguldā un citur Latvijā. Pēc Latvijas pirmizrādes filmu šī paša gada septembrī sāks izrādīt arī Ņujorkā un Losandželosā, vēlāk arī citur ASV.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!