Foto: Kadrs no video
Jaunās lietuviešu un britu komēdijas "Redirected: Nacionālā ķeza" autori filmas reklamēšanas nolūkos radījuši divus ironiskus video par ideālajiem Austrumeiropas vīriešiem un sievietēm. Kā norāda paši autori, tieši ar šādu pārspīlētu ironiju viņi vēlas lauzt stereotipus par austrumeiropiešiem.

Pēc filmas veidotāju ieteikuma, visiem, kas nav "švakuļi, geji vai sievietes" obligāti ir jāmācās Austrumeiropas Vīriešu skolā. Tajā var apgūt speršanu pa guļošajiem, veiksmīgi izvēlēties vājāku pretinieku, kā arī izraisīt konfliktu jebkādā situācijā.

Savukārt sievietes, ja vien viņas nav resnas, neglītas vai feministes, ir aicinātas pieteikties Austrumeiropas Sieviešu skolā. Tajā tiekot mācīta pretējā dzimuma savaldzināšana, pareiza sauļošanās, nagu krāsošana, braucot ar auto un citas prasmes.

Filma Latvijas kinoteātros nonāks 7. novembrī. Tā stāsta par četriem angļiem – Džonu, Benu, Timu un Maiklu, kas liktenīgas sagadīšanās rezultātā nonāk Austrumeiropas vidū.

Šajā situācijā viņi ir spiesti meklēt atpakaļceļu mājup cauri mauku, kontrabandistu, netīro mentu, lētā alus un slimo seksuālo fantāziju labirintiem. Lai glābtu savu ādu, draugiem ne tikai jāpārvar milzīgs kultūršoks, bet arī jāatjauno sava draudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!