Foto: AP/Scanpix

Raidorganizācija BBC ekranizēs detektīvromānus, ko britu rakstniece Dž. K. Roulinga izdevusi ar pseidonīmu Roberts Golbraits, vēsta laikraksts "The Guardian".

Golbraita pirmā grāmata "The Cuckoo's Calling" kļuva par bestselleru, kad atklātībā nonāca ziņas, ka tā autore patiesībā ir Roulinga.

BBC 1.telekanālā tiks demonstrēts seriāls, kas balstīts uz pirmo kriminālromānu un tā turpinājumu "The Silkworm", kas iznāca šogad.

Golbraita romānu galvenais varonis ir privātdetektīvs Kormorans Straiks, kurš savulaik darbojies kā militārais izmeklētājs.

BBC norāda, ka Roulinga būšot iesaistīta seriāla veidošanā.
"Tas ir veikls gājiens no BBC puses - ekranizēt Dž.K.Roulingas jaunākās grāmatas televīzijā," norāda BBC televīzijas departamenta direktors Denijs Koens.

"Pateicoties bagātīgi izstrādātajam varonim Kormoranam Straikam, šī drāma būs pasaules mēroga notikums."

Nesenā intervijā Roulinga pauda cerību, ka detektīvromānu sērija būs garāka par populāro Harija Potera franšīzi. "Harija Potera grāmatas caurauda viena sižeta līnija, tajā bija viens galvenais stāsts, sākums un beigas," uzsver 49 gadus vecā rakstniece.

"Taču šajā gadījumā tie ir atsevišķi stāsti. Kamēr vien izmeklētājs ir dzīvs, viņam var piespēlēt jaunas lietas."

Telekanāli BBC un HBO darbojas pie Roulingas romāna "The Casual Vacancy" ("Nejaušā vakance") ekranizācijas. Tā tiks demonstrēta no nākamā gada februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!