Foto: Publicitātes foto
Drīzumā kinoteātros demonstrēs Igaunijā veidoto filmu par karu. Pirmajā demonstrēšanas mēnesī Igaunijā filmu noskatījušies vairāk nekā 100 000 skatītāju, tā vēl joprojām ir populāra un paliek kinoteātru repertuārā, vēsta filmas veidotāju pārstāvji.

Filma "1944" ir viens no lielākajiem notikumiem Igaunijas kino pēc valsts neatkarības atjaunošanas. Režisora Elmo Niganena filma "1944" demonstrēšanas sākumā ir apsteigusi erotisko drāmu "Piecdesmit Greja nokrāsas", kurai Latvijā bija neredzēti liels skatītāju skaits. Visā neatkarīgās Igaunijas vēsturē vairāk par simt tūkstošiem skatītāju bijis tikai septiņām filmām. Viena no tām bija tā paša režisora Niganena 2002. gada igauņu filma "Vārdi marmorā"("Names in Marble").

Filmas "1944" sižeta pamatā ir to karavīru likteņi, kuri cīnījušies pretējās barikāžu pusēs. Šī situācija atspoguļo tūkstošiem igauņu likteni Otrajā pasaules karā – 55 tūkstošus iesauca Sarkanajā armijā, vismaz 72 tūkstošus – Trešā reiha armijā.

Kara drāmas "1944" budžets sasniedzis divus miljonus eiro. Bez Igaunijas armijas atbalsta un brīvprātīgo palīdzības filmas pašizmaksa būtu daudz lielāka. Filma, kas aizstāv Igaunijas kino godu, Latvijas kinoteātros būs skatāma jau 5. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!