Foto: Reuters/Scanpix

Tuvojoties "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijai, internetā cilvēki aktīvi ar dažādiem jokiem pauž atbalstu aktierim Leonardo Dikaprio, kurš par spīti vairākām lieliskām lomām vairāku gadu garumā pie zelta statuetes līdz šim tā arī nav ticis.

Lai arī cilvēki šāda veida jokus par talantīgo aktieri iemīļojuši jau citus gadus, šī gada "Oskaru" sakarā tie uzņēmuši vēl neredzētus apgriezienus. Un ne velti – šoreiz Dikaprio kategorijā "Labākais aktieris" nominēts par lomu Alehandro Injaritu filmā "The Revenant" ("Cilvēks, kurš izdzīvoja"), kuras uzņemšana raksturota kā "elle zemes virsū".

Lai kinolenti padarītu autentisku, tā uzņemta teju tikai dabiskā apgaismojumā skarbos apstākļos. Dažādās vietās Kanādā un Argentīnā filmēšanas laikā temperatūra sasniegusi -25 grādu atzīmi, procesa laikā Dikaprio ēdis jēlu gaļu, bridis ledainā ūdenī un darījis citas mokošas lietas. "Interneta huligāni" to interpetējuši pa savam, retoriski jautājot: "Kas vēl Dikpario būs jāizdara, lai beidzot tiktu pie "Oskara"?"

Oscarrr

Savas garās karjeras laikā viņš ieguvis reputāciju kā aktieris, kurš nebaidās no vissarežģītākajām lomām. Kā "labākais aktieris" viņš ASV Kinoakadēmijas balvai nominēts četras reizes par lomām filmās "The Aviator" ("Aviators"), "Blood Diamond " ("Asiņainais dimants"), "The Wolf of Wallstreet" ("Volstrītas vilks"), kā arī jaunākajā Injaritu kinolentē. Vēl divas nominācijas Dikaprio saņēmis par otrā plāna lomu filmā "What's Eating Gilbert Grape" ("Kas nomoka Gilbertu Greipu")" un producenta darbu "Volstrītas vilkā".

Paši aizrautīgākie Leo fani izveidojuši datorspēli "Leo's Red Carpet Rampage" ("Leo sarkanā paklāja jandāliņš"), kuru bez maksas var spēlēt internetā, kā arī lejupielādēt savos viedtālruņos. Tajā jāpalīdz Dikaprio "noķert" "Oskaru", spītējot konkurentiem, grūtām lomām un citiem pārbaudījumiem.

Foto: Ekrānuzņēmums

Dažnedažādi joki internetā publicēti vairākos radošos veidos – gan video, gan bilžu, gan kustīgo "gif" attēlu formā, tāpat par to runājuši dažādi komiķi, aktieri un TV personības. Tiesa gan, bukmeikeri, kritiķi un fani ir diezgan pārliecināti, ka tieši šogad Dikaprio tiks pie ilgi kārotās statuetes. Kādi jokdari pat "nopludinājuši" viņa balvas saņemšanas runu.

Aizvadītajos mēnešos kaimiņvalstī Krievijā slavens kļuvis tukls Dikaprio līdzinieks no Krievijas, arī viņš nekautrējies iesmiet par balvas pasniegšanu.

Tāpat arī mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki dalās ar viedokļiem un cerībām Dikaprio "Oskara" sakarā – šim tematam izveidots īpašs tēmturis #GiveThatManAnOscar (Dodiet tam vīram "Oskaru"). To, vai Leo tiešām tiks pie kārotās statuetes, pasaule uzzinās naktī no svētdienas uz pirmdienu, kad notiks 88. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana.

Leo's Red Carpet Rampage, ou LE jeu des #Oscars2016 #GiveThatmanAnOscar https://t.co/pByNHs6uXW pic.twitter.com/YNc0xtnq2E— Jade Vincent (@jadeviincent) February 16, 2016

#GiveThatManAnOscar pic.twitter.com/Y8ugIiAPix— Cemre (@cemrozkan) February 4, 2016

Oscar

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!