Foto: Kadrs no filmas "Whiplash"
Ar filmas "Whiplash" ("Atsitiens") seansu, svētdien, 24. aprīlī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" sāksies Muzikālo kino vakaru cikls, kas ilgs līdz 22. maijam, sadarbībā ar kinoprojektu "Spektrs", portālu "Delfi" informēja koncertzāles pārstāvji.

Seansi notiks katru svētdienu plkst. 16.00, kad uz lielā ekrāna tiks demonstrētas filmas saistībā ar mūziku, deju, izcilām muzikālām personībām un to ceļu uz izcilību.

Filma "Whiplash", kas tiks demonstrēta pirmajā seansā, ir sirdi plosošs un emocionāls stāsts par bundzinieka Endrjū ceļu pretim izcilībai un panākumiem.

Kā zināms, upurus dzīvē prasa ne tikai mīlestība - tos prasa arī māksla. Aiz katra izcila koncerta, lieliskas izrādes un neaizmirstamas uzstāšanās slēpjas dienām, stundām, mēnešiem un pat gadiem ilgs, sūrs darbs. Skatītājiem šie pūliņi parasti nav redzami, jo tiem tiek glīts un skaisti iesaiņots rezultāts. Ar to nav bijis mierā jaunais režisors Demiens Čazels (Damien Chazelle), kurš ar filmu "Atsitiens" ieskatās mākslas tapšanas aizkulisēs.

Sekojot Darena Aronofska (Darren Aronofsky) piemēram, kurš pirms dažiem gadiem kinofilmā "Melnais gulbis" ("Black Swan") izķidāja baleta mākslas tumšākās puses, Čazels parāda, cik drūmas lietas var notikt pat tik šķietami atbrīvotajā un patīkami haotiskajā džeza pasaulē. Režisors skatītājiem sagādājis skarbu, saspringtu un neiedomājami muzikālu drāmu par daudzsološa bundzinieka grūto ceļu pa mūzikas karjeras līkločiem. Uzlecošā zvaigzne Mailzs Tellers (Miles Teller) spīd jaunā bungu pavēlnieka lomā, bet leģendārais raksturlomu aktieris Dž.K.Simonss (J.K.Simmons) iemieso visu laiku ļaunākos murgus par skolotāja tēlu.

Kinofilma uzņemta ASV 2014. gadā. Tā tapusi 19 dienās, samontēta 10 nedēļās un iesniegta izrādīšanai Sandensas kinofestivālā. Filmas galvenās lomas atveidotājs Mailzs Tellers spēlē bungas no 15 gadu vecuma un ir samērā labs bundzinieks – 40% no filmā dzirdamajām kompozīcijām izpildīja pats aktieris.

Foto: Kadrs no filmas "Whiplash"

Filma ir daļēji autobiogrāfiska, jo balstīta uz režisora Demiena Čazela personīgo pieredzi mūzikas skolā – viņš nekļuva par mūziķi, bet gan par talantīgu režisoru.

Pirms kinofilmas notiks īpaša vieslekcija, kurā kinoprojekta "Spektrs" līdzdibinātājs un "kinoblogeri.lv" vadītājs Sergejs Timoņins stāstīs par labākajām muzikālajām filmām un "Lielā dzintara" filmu programmu.

Kinofilma "Whiplash" ieguvusi trīs ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars", trīs "BAFTA" balvas un "Zelta globusu". Filma saņēmusi galveno žūrijas balvu un skatītāju balvu Sandensas filmu festivālā.

Filma tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Plašāka informācija par seansiem pieejama koncertzāles mājas lapā www.greatamber.lv. Biļetes par 5 eiro pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!