Viestura Kairiša jauno spēlfilmu "Melānijas hronika" pirmajā tās demonstrēšanas nedēļas nogalē no 4. līdz 6. novembrim ir noskatījušies 8033 skatītāju, tādējādi filma ieņem līderpozīciju Latvijā uz lielajiem ekrāniem demonstrēto filmu topā. Filma kopš tās pirmizrādes ir demonstrēta uz 21 ekrāna 16 kinoteātros un to ir noskatījušies 13 000 skatītāju, portālu "Delfi" informē filmas producenti no "Mistrus Media".

Filmu "Melānijas hronika" visu novembri un decembra sākumā demonstrēs ne tikai kinoteātros, bet arī Latvijas novadu kultūras un tautas namos 21 vietā Latgalē, sešās vietās Sēlijā, 26 vietās Kurzemē, 32 – Zemgalē un 73 – Vidzemē. Visu demonstrēšanas vietu saraksts publicēts filmas mājaslapā.

Novembrī notiks arī virkne seansu, kuros skatītājiem būs iespēja tikties ar filmas veidotājiem un Melānijas Vanagas tuviniekiem. Jau 8. novembrī Amatas novada kultūras centrā plkst. 18.00 pirms seansa notiks saruna ar filmas mākslinieci Ievu Jurjāni un Melānijas Vanagas muzeja vadītāju Ingrīdu Lāci. 10. novembrī plkst. 18.30 Valmieras kinoteātrī ar skatītājiem pirms seansa tiksies filmas inscenētājs operators Gints Bērziņš, savukārt tajā pašā vakarā Ogres kultūras namā pēc seansa plkst. 21.00 notiks saruna ar filmas režisoru Viesturu Kairišu.

15. un 22. novembrī skatītāji būs gaidīti uz īpašajiem seansiem Latvijas Nacionālas bibliotēkas Ziedoņa zālē. Valsts svētku dienā – 18. novembrī – filmas režisors piedalīsies gan "Splendid Palace" īpašajā seansā, gan arī tiksies ar seansa apmeklētājiem Salaspils kultūras namā. 4. decembrī ar Ludzas iedzīvotājiem un filmas masu skatu dalībniekiem pirms seansa tiksies gan režisors, gan citi filmas veidotāji.

Jau ziņots, ka Viestura Kairiša filma "Melānijas hronika" pirmizrādi piedzīvoja šā gada 1. novembrī. Tā veidota pēc Melānijas Vanagas atmiņu romāna "Veļupes krastā" motīviem. Tā ir pirmā šāda mēroga spēlfilma, kas vēsta par 1941. gada deportācijām, kad uz Sibīriju tika izsūtīti vairāk nekā 15 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Lasi vairāk par Melāniju Vanagu un filmu "Melānijas hronika"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!