Londonā 15. novembrī Eiropas pirmizrādi piedzīvojusi filma "Fantastiskās būtnes - un kur tās mek-lēt" ("Fantastic Beasts and Where to Find Them"), kuri scenāriju rakstījusi ir pazīsta-mā Dž. K. Roulinga, "Harija Potera" sāgas autore.

Filmas režisors ir Deivids Jeitss, kurš veidojis arī pēdējās četras "Harija Potera" cikla filmas. Galvenajā lomā – "oskarotais" brotu aktieris Edijs Redmeins. Latvijas kinoteātros filmu sāks demonstrēt no 18. novembra.

Jauni piedzīvojumi Roulingas radītajā burvju pasaulē aizvedīs uz 70 gadus senu pagātni Amerikā, pirms Harijs Poters Anglijā iepazina burvju pasauli. Jauns burvis Ņūts Skamanders (Edijs Redmeins) ieradies Ņujorkā pēc pasaules apceļošanas, lai apkopotu un iepazītu pasaules neparastākās būtnes. Tur viņš sastop Jēkabu, vientiesi, kurš atver Ņūta čemodānu un izlaiž brīvībā visus viņa savāktās fantastiskās būtnes. Lai glābtu Ņujorku no haosa, Ņūts ir spiests meklēt un atrast visas pazudušās būtnes.

Rakstniece Dž.K.Roulinga uzsver, ka, par spīti varoņu saistībai ar Cūkkārpas Raganības un burvestī-bu arodskolu, filmu "Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt" nevajag uztvert kā vēl vienu Harija Potera kino sēriju. "Šis stāsts ir kā padziļināts kurss manis radītajā burvju un raganu pasaulē. Tas at-klāj vēl dziļākus burvestību slāņus, un ir balstīts grāmatā, no kuras Harijs Poters un viņa klasesbiedri mācījās Cūkkārpas raganības un burvestību arodskolā," uzsver rakstniece.

Tikmēr filmas "Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt" režisors Deivids Jeits apgalvo, ka viņu šajā jaunākajā sadarbībā ar Potera sāgas autori fascinē tas, ka šoreiz nevienam kinoskatītājam nebūs priekšstata par to, kā jāizskatās scenārijā ietvertajiem burvjiem un citām neparastām būtnēm. "Šis ir pirmais Dž.K.Roulingas sarakstītais scenārijs tikai kino vajadzībām, proti, tam nav apakšā konkrēta grāmata. Tieši tāpēc mēs skatītājiem varam atklāt pavisam jaunu burvju un raganu pasauli," atklāj filmas veidotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!