Šā gada oktobrī norisinās jau piektais Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (Riga IFF). Piedāvājam atskat uz festivāla pirmās nedēļas nogales pasākumiem video dienasgrāmatā.

Viens no galvenajiem notikumiem festivāla pirmajā nedēļā bija bērniem un jauniešiem domātā programma "Kids Weekend", kas norisinājās kinoteātrī "Splendid Palace".

Savukārt arhitektūras nozares pārstāvji svētdien, 21. oktobtrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāja arhitektūras filmu programmu "Architect's Cut". Atklāšanas seansā bija iespēja noskatīties filmu "Pilsone Džeina: cīņa par pilsētu" par žurnālisti un rakstnieci Džeinu Džeikobsu.

Šajās dienās norisinājies arī pirmais "Riga IFF" hakatons – studenti 24 stundu garā maratonā strādāja pie izglītojoša VR produkta prototipa radīšanas. Kā ziņots, hakatonā Grand Prix ieguva komanda "Newton"

Riga IFF turpinājumā, no 24. līdz. 26. oktobrim, būs iespēja apmeklēt festivāla īsfilmu konkursa programmu "Short Riga Competition", izbaudot 35 iedvesmojošus un orģinālus stāstus no visas pasaules.

Ceturtdien, 25. oktobrī, tiks atklāta programma "Popcorn Venus" ar izcilās režisores Dorotijas Ārzneres darbu "Līgava sarkanā"; tajā pašā dienā mūzikas mīļotāji tiks aicināti uz ikgadējo "Baltic Music Video" konkursa skati ar dalībnieku un žūrijas piedalīšanos.

Riga IFF šogad norisinās no 18. līdz 31. oktobrim kinoteātros "Splendid Palace", "K Suns", "Kino Bize" un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Festivālā tiek izrādīti vairāk nekā 100 filmu seansi 12 programmās, ko papildina lekcijas, diskusijas un citi pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!