21. februārī kinoteātros pirmizrādi piedzīvos jaunā Latvijas un Igaunijas kopražojuma animācijas filma "Lote un pazudušie pūķi". Igaunijā kopš pirmizrādes 2. janvārī jau to noskatījušies vairāk nekā 64 tūkstoši skatītāju, bet šonedēļ filma startēs prestižajā Berlīnes kinofestivālā, kur iekļauta konkursa programmā "Generation". Pirms došanās uz Berlīni, aicinām noklausīties suņumeitenes Lotes un viņas māsas Rozītes dziesmu, kas skan arī pašā animācijas filmā.

Lai iekļūtu šī gada Berlīnes kino festivāla programmā, animācijas filmas "Lote un pazudušie pūķi" autoriem bija jāiztur milzīga konkurence. "Generation" kuratori noskatījās 2500 filmu un savā programmā iekļāva vien 15 lielā ekrāna darbus, turklāt "Lote un pazudušie pūķi" ir viena no tikai divām animācijas filmām, kas cīnīsies par "Kristāla lāci". Bērnu un jauniešu žūrijas balvu uz Latviju līdz šim atveduši vien divi režisori – Nils Skapāns par animācijas īsfilmu "Lidojam?!", kas tapusi 1995. gadā, un Renārs Vimba par pilnmetrāžas filmu "Es esmu šeit", kas tapusi 2016. gadā.

Filmu "Lote un pazudušie pūķi" Berlīnē izrādīs piecos seansos: 10. februārī pulksten 13.20 CinemaxX 13 (Market), 11. februārī pulksten 10.00 HKW (Premiere), 12. februārī pulksten 9.30 Filmtheater am Friedrichshain, 14. februārī pulksten Zoo Palast 1 un 17. februārī pulksten 9.30 Filmtheater am Friedrichshain.

"Lote un pazudušie pūķi" ir trešā pilnmetrāžas filma, kas atklāj suņumeitenes Lotes piedzīvojumus. Šajā filmā viņa kopā ar māsiņu Rozīti izdzīvo aizraujošu dienu – Izgudrotāju ciematā ieradušies divi zinātnieki, kuri vēlas ierakstīt mītiskā ugunsspļāvēja pūķa dziesmu, un Lote ar Rozīti dodas viņus atrast. Viņām pa pēdām min zaķis Adalberts, kurš kārtējo reizi sajutis iespējamās slavas smaržu.

Filmas "Lote un pazudušie pūķi" pirmizrādi Igaunijā notika 2. janvārī, un to jau noskatījušies vairāk nekā 64 tūkstoši skatītāju. Latvijas pirmizrāde notiks 21. februārī, un vienlaikus ar Loti pirmizrādi svinēs arī Agneses Aizpurietes īsfilma "Trakā lapsa", kuru lasītāji pazīst pēc grāmatām "Trakā Lapsa" un "Trakā lapsa ceļo". No 22. februāra šīs abas filmas, kas tapušas ar Nacionālā kino centra atbalstu, demonstrēs kinoteātros visā Latvijā, filmu "Lote un pazudušie pūķi" – arī "Shortcut" platformā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!