Jaunākā Igaunijas simtgades filmu programmas spēlfilma "Patiesība un taisnība", kas uzņemta pēc igauņu literatūras klasiķa Antona Tammsāres darba motīviem, pirmajā nedēļas nogalē pēc pirmizrādes pārspējusi apmeklējuma rekordus - to paspējuši noskatīties jau 51 239 cilvēki.

Režisora Tanela Tooma filmas pirmizrāde Tallinā notika pagājušajā trešdienā, bet uz ekrāniem visā valstī tā iznāca piektdien. Aizvadītajās brīvdienās, kad Igaunija svinēja Neatkarības dienu, filma pieredzējusi īpaši lielu skatītāju interesi.

Galvenās lomas šai episkajā filmā atveido Prīts Logs, Prīts Veigemasts, Maikena Šmita un Estere Kuntu.

Tammsāres piecdaļu romāns "Patiesība un taisnība", kas latviski pazīstams kā "Zeme un mīlestība", iznācis laikā no 1926. līdz 1933.gadam un tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem igauņu literatūras darbiem.

Jau ziņots, ka pērn, kad Igaunija svinēja sava valstiskuma simto gadskārtu, igauņu filmu skatītāju loks pieauga vairāk nekā divas reizes, pārsniedzot 600 000, un vairāk nekā pusi no šīs iespaidīgās auditorijas veidoja īpašās simtgades filmu programmas skatītāji - tās 2018.gada laikā bija noskatījušies vairāk nekā 330 000 cilvēku.

Salīdzinājumam jāmin, ka 2016. gadā igauņu filmas kinoteātros piesaistīja kopumā 347 000 skatītāju, bet 2017. gadā – 282 000.

Pērn uz ekrāniem iznāca kopumā 14 igauņu spēlfilmas, desmit dokumentālās filmas un trīs īsmetrāžas filmu izlases, bet simtgades programmas filmas "Lote un pazudušie pūķi" un "Patiesība un taisnība" ceļu pie skatītājiem sākušas tikai šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!