Foto: Publicitātes foto. Aleksandrs Antoņenko

Ceturtdien, 20. jūnijā, pulksten 19.30, kinoteātra "Splendid Palace" sezonas noslēguma svinību ietvaros tiešraidē no Vīnes Valsts operas uz lielā ekrāna būs iespējams noskatīties Džuzepes Verdi operas "Otello" uzveduma pirmizrādi, kurā galveno lomu atveidos neatkārtojamais Aleksandrs Antoņenko.

Verdi klusēja 15 gadus un, izņemot labojumus savām senākajām operām, nepublicēja nevienu muzikālā teātra darbu. Bet tad 1887. gadā pēc ilgāka darba perioda viņš nāca klajā ar savu "Otello". Balstoties Šekspīra draudīgajā drāmā, viņš radīja ne tikai vienu no izcilākajiem, bet arī ļoti modernu operas meistardarbu. Šajā operā prasmīgi savijas emocionāla nevainīguma, mīlestības, greizsirdības, skaudības un dusmu noskaņas.

Pretēji citām populārām Verdi operām, "Otello" iekļāva Vīnes operas repertuārā gandrīz tūlīt pēc pasaules mēroga pirmizrādes 1888. gadā. Kopš tā laika Vīnes Valsts opera šo Verdi pēdējo operu ir izrādījusi gandrīz 500 reižu septiņos dažādos iestudējumos. Drūmajai drāmai tagad ir sniegta vēl viena interpretācija, šoreiz skatuves režisora Adriana Nobla skatījumā, kurš operas namā ir bijis režisors arī operām "Ansītis un Grietiņa" un "Alčīna".

Džuzepes Verdi "Otello" pirmizrāde būs skatāma 20. jūnijā pulksten 19.30 kinoteātra "Splendid Palace" mazajā zālē.

Lomās: Otello – Aleksandrs Antoņenko, Dezdemona – Olga Bezsmertna, Jago – Vladislavs Suļimskis (Vladislav Sulimsky).

Diriģents: Mjunvuņs Čuns (Myung-Whun Chung); Režisors: Adrians Nobls (Adrian Noble); Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks: Diks Bērds (Dick Bird); Gaisma: Žans Kalmāns (Jean Kalman)

Operas garums: trīs stundas (ar starpbrīdi). Opera oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Biļetes pieejamas kinoteātra mājaslapā vai kinoteātra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!