Foto: Publicitātes attēls

Pēc gadu ilgas pauzes ar plašu kultūras programmu Ziemeļkurzemes pilsētā Rojā atgriežas kino, mākslas un mūzikas festivāls "RojaL". Devītais "RojaL" festivāls norisināsies no 28. līdz 30. jūlijam, un, tāpat kā citus gadus, arī šogad visus pasākumus varēs apmeklēt bez maksas.

Festivāla programmā ir ne tikai aktuālo latviešu un ārzemju klasikas filmu seansi, bet arī izstādes un koncerti. 28. jūlijā tiks atklāta mākslinieces Envijas skulptūra "Morandi: Gods būt" un Daiņa Kārkluvalka fotoizstāde "Ārzemes", bet 29. jūlijā atklāšanu piedzīvos Skuja & Braden izstāde "Vizionāra aprūpe" un notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvinteta un akordeonista Artūra Novika kopīgais koncerts "Kopā ar tango".

Papildus pieaugušo filmu programmai 29. jūlijā būs skatāma arī animācijas īsfilmu programma vismazākajiem skatītājiem un notiks animācijas filmu režisores Daces Rīdūzes kinolektorijs par leļļu filmu veidošanu. Norisināsies arī tradicionālais jauno režisoru īsfilmu konkurss, kas ik gadu pulcē astoņus režisorus no Baltijas valstu filmu skolām un Lodzas Filmu skolas Polijā.

Starp filmu programmā iekļautajiem darbiem jāpiemin Aika Karapetjana filmas "Sema ceļojumi" pirmizrāde 29. jūlijā pulksten 22.15. Skatītāju uzmanībai būs pieejamas arī jaunākās pašmāju dokumentālās filmas – Elzas Gaujas "Tikmēr Lucavsalā" un Ivara Zviedra "Uz neredzīti, Brasa!", bet jaunāko latviešu spēlfilmu cienītājus priecēs iespēja redzēt Matīsa Kažas "Wild East" un "Ūdens garša", kā arī brāļu Ābeļu "Nemierīgie prāti".

Pilna festivāla programma pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!