Foto: Kadrs no video

Filmas "Kriminālās ekselences fonds" (KEF) radošā komanda ir ķērusies klāt savai nākamajai kinolentei – "Tumšzilais evaņģēlijs". Topošā filma vēstīs par kriminālo vidi 90. gadu Rīgā un tas pirmizrāde plānota 2023. gada beigās vai 2024. gada sākumā.

Līdzīgi kā KEF arī jaunā filma top bez valsts atbalsta un tās tapšanā ir iesaistīti neprofesionāli aktieri. Lai varētu turpināt darbu pie filmas, KEF komanda uzsākusi pūļa finansējuma kampaņu, kas ilgs līdz šī gada 15. septembrim.

Filmas galvenais varonis būs jauns kriminālpolicijas izmeklētājs Romāns Skulte, kurš sāk darbu Rīgā 90. gadu vidū. "Skulte ir pilns entuziasma un kāres mainīt pasauli, attīrot to no noziedzības, korupcijas un visiem pārējiem sūdiem, kas viņam derdzas. Kas notiek ar tādu zaļu operu, kurš ar naivu ideālismu lec iekšā īstajā pasaulē? Pa muti dabon – vot, kas notiek! Ātri vien viņš saprot, ka ar ideālismu tālu netiks, un, lai cīnītos gan ar kriminālo pasauli, gan ar paša iecirkni, kuru, kā Skulte redz, ne vienmēr interesē godīgu pilsoņu drošība, viņam nāksies pārkāpt šādus tādus noteikumus un principus. Protams – tas viss cēlu mērķu vārdā! Un kā viedi vēsta mūsu tautas ticējums: "Ar labiem nodomiem ceļš uz elli bruģēts…" vai arī, citējot kādā pašmāju filmas plakātā redzēto, "Jau sākumā bija skaidrs, ka būs sūdi!"," topošās filmas sižetu ieskicē tās veidotāji.

Lai sniegtu ieskatu topošās filmas noskaņā, radošā komanda publicējusi nelielu fragmentu – tīzeri.

Kā vēsta filmas komanda, viņi ir pieraduši strādāt ekonomiskā režīmā, kad daļa aktieru filmējas bez atalgojuma. Tāpat filmai ir atbalstītāji, tomēr darba pabeigšanai ir nepieciešams papildu finansējums.

Ar pūļa finansējuma kampaņā savāktajiem līdzekļiem filmas veidotāji plāno savākt kādu daļu filmas budžeta un iesaistīt potenciālos skatītājus filmas tapšanas procesā, pretī piedāvājot dažādus "vairāk vai mazāk noderīgus štruntus", sākot ar galveno, kas nepieciešams daudziem pašmāju kino cienītājiem - "Grēksūdze".

Ziedot filmas "Tumšzilais evaņģēlijs" tapšanai var šeit. Kampaņa norisināsies līdz 15. septembrim.

Atgādinām, ka kriminālo komēdiju "Kriminālās ekselences fonds" par privātiem un pūļa finansējuma kampaņā savāktiem līdzekļiem veidoja režisors Oskars Rupenheits. Tajā filmējušies tikai neprofesionāli aktieri. Filma pirmizrādi piedzīvoja 2018. gadā, kļūstot par vietējo kases grāvēju. Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā filma tika pie divām balvām kategorijās "Labākais scenārijs" un "Labākais aktieris otrā plāna lomā", kā arī pie "Delfi" lasītāju simpātiju balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!