Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Piektdien, 30. septembrī, uz lielajiem ekrāniem nonāk jauna pašmāju komēdija – režisores Elzas Gaujas debijas spēlfilma "Mamma vēl smaida". Filmas pirmizrāde tika svinēta kinoteātrī "Kino Citadele" jau ceturtdienas, 29. septembra, vakarā.

Pirmizrādes svinībās klāt bija visas trīs galveno lomu atveidotājas – aktrises Baiba Broka, Anta Aizupe un Daiga Kažociņa, kā arī pārējā filmas komanda. Filmu uz ISENSE zāles lielā ekrāna skatījās arī režisore un scenārija līdzautore Elza Gauja, filmas producents Andris Gauja, aktieri Lidija Pupure, Matīss Budovskis un citi. Tāpat pirmizrādes seansu apmeklēja Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, mūziķi Raimonds "Dambis" Lagimovs, Ingus Baušķenieks un Ralfs Eilands. Viesu vidū bija arī Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, aktieri Jānis Jarāns, Andris Keišs, režisori Elmārs Seņkovs, Pēteris Krilovs un daudzi citi.

Jau ziņots, ka filma "Mamma vēl smaida" tiek pieteikta kā "road movie" ar melnās komēdijas elementiem, kurā ar smaidu runā par aktuālu tēmu — pasaulē izkaisītu tuvinieku attiecībām. Stāsta centrā ir trīs māsas, kuras cauri visai Eiropai nelegāli transportē savu ārzemēs pēkšņi mirušo mammu, lai apietu repatriācijas izdevumus. Filma veidota pēc oriģinālscenārija, kuru kopīgi radījusi komanda – Elza Gauja, Rasa Bugavičute-Pēce, Anta Aizupe, Baiba Broka, Daiga Kažociņa.

Filmas režisore ir Elza Gauja, operators — Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks — Jānis Bijubens, kostīmu māksliniece — Līga Krāsone, grima māksliniece — Dzintra Bijubena. Filmas producenti ir Andris Gauja un Elza Gauja (studija "Riverbed") sadarbībā ar "Picture House".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!