Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Ar pamatīgu rindu pie kinoteātra "Splendid Palace" un reivu uz Elizabetes ielas pie skatītājiem nonākusi Matīsa Kažas jaunākā filma "Neona pavasaris". Filmas pirmizrāde 14. oktobra vakarā notika Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) programmā.

Uz filmas pirmizrādes svinībām bija ieradusies teju visa radošā komanda, bet klātesošos no skatuves uzrunāja režisors Matīss Kaža un galvenās lomās atveidotāja Marija Luīze Meļķe, kura izmantoja izdevību aicināt klātesošos atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos.

Pirmizrādes seansu apmeklēja gan filmā redzamie aktieri Jānis Skutelis, Jana Čivžele, Grēta Trušiņa, Gerds Lapoška, Matīss Ozols, Karīna Tatarinova, gan citi kino jomas pārstāvji un sabiedrībā zināmi cilvēki – Ilze Burkovska-Jakobsena, Andris un Elza Gaujas, Dace Rukšāne, Juris Kaža un daudzi citi.

"Neona pavasaris" stāsta par divdesmitgadnieci Laini, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai ģimenē jāuzņemas jauna atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes elektroniskās mūzikas un reivu scēnā, kur iepazīst jaunus draugus, transformatīvas mūzikas pieredzi un no jauna atklāj savu seksualitāti, iemīloties meitenē, taču bezmiega nakšu un ballīšu laikā sāk pakāpeniski zaudēt saikni ar realitāti un savu iepriekšējo dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!