Foto: Kadrs no video
Londonas filmu festivāla oficiālās konkursa programmas galveno balvu saņēmusi režisores Marijas Kreiceres ( Marie Kreutzer) "Corsage" ("Korsete"). Filmu, kas ir arī Austrijas pieteikums nākamā gada "Oskara" balvai ārvalstu filmu kategorijā, šajās nedēļās var noskatīties Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) programmā.

Kostīmdrāma "Corsage" ir jauna interpretācija par slavenās Austrijas imperatores Elizabetes jeb Sisi biogrāfiju, turklāt filmas stāsts aizsākas nevis ķeizarienes jaunībā, kā tas ierasts citos kino darbos, bet gan 1877. gada Ziemassvētkos, kad Sisi paliek 40.

Galvenajā lomā redzama Vikija Krīpsa ( Vicky Krieps), kura par darbu šajā filmā jau saņēmusi labākās aktierspēles balvu Kannu kinofestivāla konkursā "Un Certain Regard".

Kā paudusi Londonas filmu festivāla žūrija, filma ir "meistarīgi izveidota" un balvu saņem par "Austrijas imperatores Elizabetes dzīvesstāsta valdzinošo un oriģinālo interpertāciju". Tāpat īpaši novērtēts Vikijas Krīpsas veikums, rakstot, ka viņa ir žūriju "pilnībā apbūrusi".

Londonas filmu festivāla tiešsaistes ceremonijā balvu par spēlfilmas debiju saņēma čīliešu aktrise un režisore Manuela Martelli par filmu "1976", bet indiešu režisors Šaunaks Sens uzvarēja dokumentālo filmu kategorijā ar "All That Breathes".

Londonas filmu festivāls notika no 5. līdz 16. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!