"Splendid Palace" 20. un 22. martā uz lielā ekrāna tiks demonstrētas divas kinoteātra simtgadei veltītas filmas, ko papildinās tikšanās ar nozares pārstāvjiem.

Kā "Delfi" informē kinoteātra pārstāvji, 20. martā pulksten 19 tiks izradīta leģendārā dokumentālista Alberta Meisla filma "Airisa", bet 22. martā pulksten 18 varēs noskatīties režisora Mikelandželo Antonioni filmu "Nakts".

Projekta "Gadsimta refleksijas uz Lielā ekrāna" ietvaros tiks demonstrēta "Airisa" (Iris, 2015). Tā stāsta par modes mākslinieci Airisu Apfelu - gudru, allaž krāšņi tērpto 101 gadu veco sievieti, kas jau vairākus gadu desmitus ietekmējusi Ņujorkas modes pasauli. Airisa Apfela ir vecākā modes ikona pasaulē, kā uzsver viņa pati, vien tādēļ, ka gadi kļūst vairāk, nenozīmē, ka tev ir jāapstājas. Viņa turpina darbu pie dažādiem projektiem, neskatoties uz savu cienījamo vecumu. Iedvesmojošo filmu papildinās tikšanās ar aktrisi Regīnu Razumu un modes mākslinieci Asnāti Smelteri.

Savukārt "Eiropas vecākie kinoteātri apvienojas!" projekta ietvaros tiks izrādīts kino šedevrs "Nakts" (La Notte, 1961). "Režisors Mikelandželo Antonioni ar vizuālu meistarību un ievērojamu izsmalcinātību ievelk skatītāju varoņu attiecībās, atklājot psiholoģisku stāstu par pamestību un tukšumu. Filma ir kā sapnis, kurā pāris klejo emocijās viena vakara notikumos, atstājot viņus rūgtā apskāvienā," tā par filmu raksta seansu rīkotāji.

Galvenajās lomās aktieris Marčello Mastrojāni, Žanna Moro un Monika Viti. Filmu papildinās režisora Viestura Kairiša lekcija par atsvešinātības teoriju un autorkino.

"Splendid Palace" ir viens no krāšņākajiem un senākajiem Eiropas kinoteātriem, kas tika atvērts 1923. gada 30. decembrī. Mazāk nekā gada laikā uzceltā ēka bija pirmā Rīgā, kas paredzēta tieši kino vajadzībām. Ēkā vienmēr ir demonstrēts kino, tādēļ "Splendid Palace" ir saglabājis savu vēsturisko izskatu un vērtību kā arhitektūras piemineklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!