Pagājušās nedēļas nogalē 21 četru cilvēku komanda, ar jau daudzās piedzīvojumu sacīkstēs pieredzi guvušiem dalībniekiem no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, piedalījās kārtējās piedzīvojumu portāla VX organizētajās piedzīvojumu sacīkstēs. Sacensību distances garums bija vairāk kā 70 kilometri, kas bija jāveic gan ar kājām, gan ar slēpēm, orientējoties Svētupes un Virtupes mežos.

Sacensību dalībniekiem nācās pildīt arī dažādus organizatoru sarūpētus speciālos uzdevumus – vairākas stundas "nakšņot" gan purvā, gan klajā jūras krastā, kur bija arī jāceļ no sniega sērsnas vēja aizsargvalni teltij. Neizpalika arī kāpšana ar virvēm augstos kokos, sarežģīta orientēšanās un nakts gājiens pēc azimuta. Tika imitēta arī avārijas situācija: ielūšana ledū – vienam no komandas dalībniekiem nācās no kraujā ledus krasta iemērkties vižņiem klātajā jūras ūdenī...

No 21 startējušās komandas līdz finišam izdevās nokļūt 15 komandām. Pirmo vietu ļoti spraigā cīņā, tikai ar puspunkta starpību izcīnīja komanda "Eži" (139,5 punkti) kopumā distancē pavadot gandrīz 23 stundas. Otrajā vietā palika Igaunijas un Lietuvas apvienotā komanda "Via Baltica" (139 punkti), trešie – "Campo Klubs" (136,5 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!