Šonedēļ Latviju šķērso piedzīvojumu meklētājas Nikola un Ingrīda no Beļģijas, veicot ceļojumu apkārt pasaulei, kurā pārvietojas tikai ar nemotorizētiem transporta līdzekļiem.
Beļģijas piedzīvojumu meklētājas ceļojumā piecos gados plāno šķērsot 55 pasaules valstis. Latvija valstu sarakstā ir ar desmito kārtas numuru. Šobrīd kopš ceļojuma sākuma pagājis jau gandrīz gads, jo piedzīvojums sākās pagājušā gada 17.aprīlī Beļģijā.

Latvijā ceļotājas ieradušās ar savdabīgu transporta līdzekli - kopā savienotiem trīsriteņu velosipēdiem. Dāmas atklāja, ka ceļojumā maina transporta līdzekļus, taču tiem jābūt bez motora.

"Mēs ceļojam kā vecmāmiņas - nekādu motoru. Ceļojumu sākām ar divriteņiem, Vācijā mēs pārvietojāmies ar skrituļslidām, turoties pie iepirkumu ratiņiem, Zviedrijā braucām ar laivām, Ziemassvētkos bijām Somijas ziemeļos un braucām briežu pajūgā, tagad atkal braucam ar velosipēdiem, bet Irānā pārvietosimies ar ēzeļiem, jo tur likums aizliedz sievietēm braukt ar velosipēdiem," žurnālistiem trešdien stāstīja ceļotāja Nikola.

Abām dāmām jau ir liela ceļojumu pieredze, jo viņas jau vienreiz apceļojušas apkārt pasaulei ar velosipēdiem un devušās no Beļģijas uz Ķīnu, taču šajā braucienā viņas izmanto arī citus transporta līdzekļus. Gadu gaitā piedzīvoti dažādi atgadījumi, bet pagaidām šis ceļojums rit ļoti veiksmīgi.

"Pagaidām lielākās problēmas bija Krievijā. Sanktpēterburgā bija grūti, jo tur ir ļoti dzīva satiksme, bet ārpus pilsētas piedzīvojām nopietnu starpgadījumu - mums uzbruka satrakots suņu bars. Septiņi suņi mēģināja mūs saplosīt. Viens man mēģināja pārkost rīkli, bet izdevās to atvairīt," atcerējās Nikola.

Par Baltijas valstīs piedzīvoto ceļotājas ir priecīgas. "Igaunijā un Latvijā mums klājas ļoti labi, jo šeit cilvēki mums izrāda uzmanību - auto signalizē, mūs cienā ar kafiju, piedāvā drēbes, Baltijas valstīs mums nav problēmu ar naktsmājām, jo cilvēki piedāvā dot pajumti, šeit tiešām dzīvo ļoti atsaucīgi ļaudis," priecājās Nikola.

Abas ceļotājas jau drīz dosies uz Lietuvu, tad uz Baltkrieviju, Ukrainu, Gruziju, Turciju, Irānu, tālāk cauri Āzijai, Sibīrijai šķērsos Ameriku un Āfriku, pēc četriem gadiem atgriežoties Eiropā.

Nikola un Ingrīda atzina, ka abas ir profesionālas ceļotājas un nespētu iedomāties mierīgu dzīvi. "Mēs pelnām ar grāmatām un lekcijām par ceļojumiem. Beļģijā esam ļoti populāras. Piecus gadus mēs dzīvojām mājās, rakstījām grāmatas, tad atkal devāmies ceļā. Atgriežoties būsim iztērējušas visu naudu. Tad atkal būs jāraksta jaunas grāmatas, tad atkal jādomā par jaunu ceļojumu. Dzīvot bez ceļojumiem un piedzīvojumiem būtu garlaicīgi," skaidroja Nikola.

Piedzīvojumu meklētājas ceļojumus finansē pašas, bet sponsori un labvēļi palīdz ar inventāru, dažādām precēm un naktsmāju sarūpēšanu. Viens no galvenajiem ceļojuma atbalstītājiem ir kompānija DHL, kas ne tika piegādā ceļotājām nepieciešamās mantas un inventāru, bet arī risina organizatoriskus jautājumus, piemēram, katrā valstī ceļotājām orientēties palīdz kāds kompānijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!