Sacensības notika diezgan smagos laika apstākļos - neilgi pēc starta sestdienas vidū sāka līt lietus, kas ar īsām pauzēm uz nakti tikai pieņēmās spēkā un lija līdz pat svētdienas rītam. Tieši naktī daudzas komandas padevās lietus un aukstuma priekšā, izstājoties no sacensībām...

Sacensību organizatori bija sagatavojuši lielisku 1:50 000 mēroga karti labākajās orientēšanās sporta tradīcijās. Šķiet, ka tādas detalizācijas un precizitātes "piecdesmitniece" vēl nebija redzēta, un to atzina daudzi dalībnieki.

Piejūras apvidus neizcēlās ar lielām reljefa svārstībām, taču interesantu to padarīja neskaitāmie purvi un pārpurvotie meži. Katrā ziņā, komandām, plānojot savus maršrutus, bija ko palauzīt galvu, lai atrastu optimālo maršrutu.

Par Eiropas čempioniem šajā sarežģītajā sacīkstē absolūtajā kopvērtējumā kļuva igauņu komanda OK Kooperaator (Margus Klementsov un Jaanus Reha).

Labāko rezultātu no Latvijas komandām uzrādīja ViXotāji - Raimonds Lapiņš un Kaspars Kursinskis - 2. vieta kopvērtējumā un arī vīru grupā. Atsevišķās klasēs Latvijas komandas izcīnīja arī uzvaras: Latvia-1 (Guntars Mankus un Anita Liepiņa) - 1. vieta jaukto komandu klasē un 4. vieta kopvērtējumā; Rīga (Jānis Nāgelis un Aivars Mihailovs) - 1. vieta vīru veterānu klasē un 8. vieta kopvērtējumā; Mona-X (Baiba Ozola un Andris Kosmačevs) - 1. vieta jauktajā veterānu klasē un 12. vieta kopvērtējumā.

VX komanda (startēja zem nosaukuma VX Team) - Kristiāns Miķelsons un Normunds Lisovskis - izcīnīja 6. vietu kopvērtējumā un 5. vietu vīru klasē. Atzīstams panākums, īpaši ņemot vērā, ka komandā nav elites klases orientieristu un vispār šis bija pirmais starts klasiskā 24 stundu rogaininga distancē.

Tāpat ne mazums dalībnieku pulcēja arī saīsinātās distances: 8 stundu rogainingā - 68 komandas, 3 stundu rogainingā - 25 komandas. Likumsakarīgi, ka saīsinātajās distancēs, kas vairāk domātas sporta popularizēšanai un jaunu interesentu iesaistīšanai, pamatā bija pārstāvētas igauņu komandas. Taču piedalījās arī dažas Latvijas komandas, kas uzrādīja pat ļoti augstus rezultātus. Tā kopvērtējumā 8 stundu rogainingā 2. vietu izcīnīja Taka-8 komanda. Savukārt, 3 stundu rogainingā 4. vietu kopvērtējuma un 1. vietu jauktajā grupā izcīnīja Taka-3 komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!