Foto: Reuters/Scanpix
Holivudas aktrises Elizabetes Teilores dārglietu izsolē viens no iekārojamākajiem priekšmetiem bijis mākslinieka Endija Vorhola veidotais leģendārās aktrises portrets, kas izsolē pārdots par 662 500 dolāriem, raksta ārvalstu prese.

1964. gadā tapusī litogrāfija tapusi īpaši aktrisei un ir paša Vorhola parakstīta. "Elizabetei, ar lielu mīlestību," mākslas darba aizmugurē ar flomāsteru uzšņāpis Vorhols.

Šis ir viens no 12 Vorhola veidotajiem Elizabete Teilores portretiem, kas tapuši laikā, kad Teilore 60. gadu pirmajā pusē atguvās pēc nopietnas slimības.

Viens no portretiem, kas bija pašas Teilores īpašumā, tika pārdots jau 2007. gadā, savukāt darbs "Silver Liz" izsolē nonāca pagājušajā gadā.

Jau ziņots, ka šonedēļ Ņujorkā tiek izsolīta Elizabetes Teilores dārglietu kolekcija, turpmākajās dienās plānots izsolē piedāvāt arī piemiņas lietas no viņas filmām un citus vērtīgus priekšmetus. Daļa no izsolēs iegūtajiem ienākumiem tiks ziedoti Elizabetes Teilores labdarības fondam, ko viņa dibināja 1991. gadā.

Leģendārā Holivudas aktrise Elizabete Teilore mūžībā aizgāja 79 gadu vecumā, šī gada martā.

Elizabetes Teilores dārglietu kolecija


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!