Foto: Scanpix
Ķīniešu mākslinieks Ai Veivejs, kas pērnā gada nogalē tika atzīts par pasaulē ietekmīgāko laikmetīgās mākslas pārstāvi, uzaicināts projektēt Londonas mākslas galerijas "Serpentine" topošo paviljonu, raksta ārvalstu prese.

Kā ziņo "ArtLyst", populārais ķīniešu mākslinieks un sabiedriskais aktīvists Veiveijs strādās tandēmā ar Šveices arhitektu Žaku Hercogu
Viena no populārākajām Londonas laikmetīgās mākslas galerijām "Serpentine" jau tradicionāli vasaras periodā uzstāda mākslas paviljonus. Līdz šim mākslas paviljonus veidojuši daudzi pazīstami mūsdienu arhitekti kā Zaha Hadida, Rems Kolhass un citi. Jau šobrīd zināms, ka 2012. gada paviljons būs ļoti zems – to pusotra metra augstumā no zemes balstīs 12 kolonnas.

Ai Veivejs un Hercogs jau iepriekš kopā strādājuši pie vērienīgā Pekinas Olimpiskā stadiona jeb "Putna ligzdas" projekta.

Laikmetīgās mākslas paviljons būs pirmais Veiveija arhitektūras darbs Londonā. Atgādinām, ka 2010. gadā Teita Modernās mākslas galerijā, Turbīnas zālē, kas ir viens no prestižākajiem laikmetīgās mākslas autoru izstāžu laukumiem, bija apskatāms Veiveija projekts "Saulespuķu sēklas".

Atgādinām, ka starptautiski atzītais ķīniešu mākslinieks šobrīd nedrīkst pamest savu dzimteni. 2011. gadā Ķīnas valsts iestādes apsūdzēja viņu par nodokļu nemaksāšanu un pornogrāfijas izplatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!