Foto: DELFI
Otrdien, 18.decembrī "Rīgas galerijā" Rituma Ivanova izstādē "Publiskais un privātais" atklās bijušā Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālo portretu, portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Strādājot pie oficiālā Valda Zatlera portreta, Ivanovs ir atgriezies pie klasiskās eļļas glezniecības tehnikas un gleznojis portretu atbilstoši parādes portreta kanoniem.

Publika, kas pieradusi atpazīt gleznotāju Ivanovu pateicoties viņa unikālajai svītrojuma glezniecības manierei. būs pārsteigta – precīza gandrīz akadēmiskā tradīcijā gleznota Valda Zatlera seja izstrādāta smalkākās detaļās un atpazīstama arī katra oficiālā regālija, vēsta galerijas pārstāvji.

Tas pilnībā atbilst Latvijas Valsts prezidenta kancelejas un speciālās komisijas izvēlētiem noteikumiem un turpina gleznotāja Miervalda Poļa atrasto stilu, attēlojot oficiālos portretos bijušos prezidentus Vairu Vīķi Freibergu un Gunti Ulmani.

Pārsteigums skatītājiem ir mākslinieka paralēli gleznotais otrs Valda Zatlera portrets, kas izpildīts Rituma Ivanova unikālajā glezniecības stilā – mūsdienu digitalizācijas ēras simbola štrihkodu svītrojumā. Šajā portretā autors ir atteicies no ārējās oficiālās atribūtikas un pievērsies bijušā prezidenta rakstura atklāsmei personiskākā gaisotnē. Šis portrets ir tuvāks Rituma Ivanova gleznotam Jāņa Čakstes portretam, kas pieder Saeimai un ir eksponēts Saeimas telpās.

Izstāde būs skatāma "Rīgas galerijā" no 18.līdz 20.decembrim, no pulksten 12 līdz pulksten 18.

Ritums Ivanovs dzimis 1968.gadā Cēsīs. 1994 beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. No 1994.līdz 1995.gadam studējis Humbolta Universitātē, Kalifornijā.

Vienīgais starp latviešu laikmetīgās mākslas pārstāvjiem kopā ar Līgu Purmali piedalījās "Sotheby's" izstādē 2009. gadā Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!