Foto: F64
Jelgavā 15.Starptautiskā ledus skulptūru festivāla izstādi un pasākumus Uzvaras parkā apmeklējuši 43 500 skatītāji. Kamēr festivāla lielās skulptūras joprojām apskatāmas Jelgavā, mazās skulptūras patlaban ceļo uz Ogri, Jēkabpili un Ērgļiem.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Saule aģentūru LETA informēja, ka mazās konkursa skulptūras tika transportētas uz citām Latvijas pilsētām, lai dalītos ledus mākslas brīnumā, tāpēc līdz 14.februārim skulptūras ir apskatāmas Ogrē, no piektdienas, 15.februāra, līdz svētdienai, 17.februārim, tās būs apskatāmas Jēkabpilī "Sēļu sētā", savukārt no svētdienas, 17.februāra, līdz trešdienai, 20.februārim, iepriecināti tiks Ērgļu iedzīvotāji.

Savukārt Uzvaras parkā Jelgavā jebkurš interesents var doties apskatīt lielās skulptūras, nofotografēties pie foto skulptūrām un apskatīties, kāda izskatījās ledus pirts no iekšpuses. Iestājoties diennakts tumšajam laikam, skulptūras tiek izgaismotas, radot īpašu gaismu un krāsu spēli, skaidroja Saule.

Šogad 15.Starptautiskā ledus skulptūru festivāla pasākumus ar ledus skulptūru izstādi apmeklējuši 43 500 skatītāju.

Kā ziņots, festivāla konkursā individuālo skulptūru kategorijā pirmo vietu ieguva Donats Mockus no Lietuvas ar darbu "Melns un balts", bet komandas skulptūru kategorijā - Andrejs Molokovs un Sergejs Celebrovskis no Krievijas ar darbu "Meitene uz mēness".

Īpašā žūrijas simpātiju balva tika piešķirta Vadimam Polinam (Krievija) par darbu "Leduspuķe", kā arī Inesei Valterei-Ūlandei un Donatam Mockum par kopdarbu "Tikšanās ar mēnesi". Tirgotāja "Sportland" simpātijas balva tika Kārlim Īlem par darbu "Leduspuķe".

15.Starptautiskā ledus skulptūru festivāla laureāti tika apbalvoti piektdienas, 8.februāra, vakarā. Festivāla izstāde un izklaides pasākumi norisinājās Jelgavā, Uzvaras parkā, no 8.februāra līdz 10.februārim.

Tematisko "ledus planētu" Uzvaras parkā veidoja 30 pasaulē atzīti mākslinieki no 10 valstīm - Krievijas, Bulgārijas, Ukrainas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Ungārijas, Lielbritānijas un ASV.

15.Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīkoja Jelgavas pilsētas dome un pašvaldības iestāde "Kultūra" ar "SEB bankas" un ceļu būvniecības sabiedrības "Igate" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!