Foto: F64

No šī gada 1. jūnija Rundāles pils Lielajā galerijā būs apskatāma unikāla dāņu fotogrāfu Torbena Eskeroda un Roberto Fortunas veidota foto izstāde "Atjaunotais Karaļnams" par vērienīgajiem Frederika VIII pils restaurācijas darbiem Dānijā, portālu "Delfi" informē Dānijas Kultūras institūts.

Izstāde "Atjaunotais Karaļnams" vizuāli atspoguļo grandiozu Frederika VIII pils rekonstrukcijas darbu rezultātu, kas tika veikti laikā no 2004. līdz 2010.gadam Amalienburgā Kopenhāgenā, lai pils kļūtu par piemērotu un ērtu oficiālo Dānijas Kroņprinča ģimenes rezidenci. Krāšņo izstādes fotogrāfiju autori ir Torbens Eskerods un Roberto Fortūna.

Gan pati pils rekonstrukcija, gan grandiozā interjera dekorāciju atjaunošana kalpo kā izcils Dānijas talantīgāko amatniecības meistaru, arhitektu un mākslinieku augstās meistarības piemērs.

Izstāde "Atjaunotais Karaļnams" sniedz tās skatītājam plašu ieskatu Dānijas kultūras mantojuma atjaunošanā, jo īpaši liekot uzsvaru tieši uz laikmetīgās mākslas interjera rotājumiem. Un kas nav mazsvarīgi – tā reprezentē Karaliskās četru bērnu ģimenes ikdienu.

Amalienborga un Frederika VIII pils ir cildens rokoko un ampīra arhitektūras paraugs. Restaurējot pili šīs vēsturiskās vērtības tika jo īpaši respektētas - tika saglabāts sākotnējais pils plānojums ar skaidru un simetrisku telpu izkārtojumu atbilstoši rokoko arhitektūras smalkajai elegancei.

Izstāde tapusi pateicoties Dānijas Karalistes vēstniecībai Latvijā, Dānijas Kultūras institūtam un Rundāles Pils muzejam.

Izstāde aplūkojama ikdienas no 10:00 – 18:00, iegādājoties ieejas biļetes Rundāles pils apmeklējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!