Foto: Publicitātes foto
Līdz 16. novembrim galerijā "Istaba" apskatāma stikla mākslinieces Martas Gibietes personālizstādē "Sub Ob", kurā redzami stikla darbi – "subjektīvie objekti". Tie brīžiem ir kā ģeometriskas figūras, brīžiem - kā dīvainu formu subjekti, kas visdažādākajos asociatīvajos tēlos pāraug kā dzīvos organismos, vēsta izstādes organizatori.

"Izstādes "Sub Ob" galvenie varoņi ir stikla objekti. "Objekts" ir tik ļoti ierasts apzīmējums uz dizainu, lietišķo un laikmetīgo mākslu attiecināmiem darbiem un vienlaicīgi arī bezpersonisks un pat absurds, ņemot vērā, ka radošs indivīds katru no tiem veidojis kā atsevišķu, unikālu darbu. Martas Ģibietes radītie stikli noteikti ir subjektīvs skatījums telpā un pasaulē. Lielāko daļu "Sub Ob" darbu māksliniece veidojusi savā ierastajā "bubaku" tehnikā, kaut izstādē iekļauti arī izņēmumi un atsevišķi, publikai nezināmi "vecāki subjekti"," vēsta "Istaba" pārstāvji.

Marta Ģibiete regulāri piedalās starptautiskos simpozijos (Čehijā, Ukrainā, Ungārijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā) un mākslas izstādēs (Čehijā, Japānā, Bulgārijā, Polijā, Azerbaidžānā, Lietuvā, Krievijā, Somijā, ASV, Vācijā, Igaunijā, Holandē, Francijā, Ungārijā, Beļģijā, Latvijā). Mākslinieces darbi atrodas publiskās kolekcijās muzejos Latvijā un citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!