Foto: Publicitātes attēli
Spāņu multimākslinieks Maksimo Riera nupat papildinājis savu "dzīvnieku krēslu kolekciju", radot krēslu, kas līdzinās milzīgai degunradžvabolei, raksta portāls "Designboom.com".

Degunradžvaboles ir vienas no lielākajiem insektiem, kā arī vienas no spēcīgākajām - tās uz savas muguras var nest svaru, kas pārsniedz pašu svaru līdz pat 850 reizēm. Šī attiecība esot izmantota arī veidojot "vaboles krēslu". Tā sēdēšanai paredzētā daļa atrodas starp vaboles spārniem, turklāt dizainiski iekombinēta tā, ka, skatoties no sāniem, nemaz nav pamanāms un vaboles siluetu kopumā nekropļo.

Šis krēsls gan nav paredzēts sēdēšanai, bet ir daļa no mākslinieka "dzīvnieku krēslu kolekcijas", kas pārmaiņus apskatāma dažādās mākslas galerijās un muzejos visā pasaulē. Iepriekš Riera jau radījis krēslus, kas atgādina astoņkāji, degunradzi, valzirgu, ziloni un vali.

Mākslinieka interneta vietnē norādīts, ka viņš pamatā aizrāvies ar mākslas foto, bet paralēli aizrāvies gan ar glezniecību, gan tēlniecību, kā arī izdevis savas dzejas izlasi. Lai gan viņa darbos parasti dominē spilgtas krāsas un šī krēslu kolekcija veidota spīdīgi melnā krāsā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!