Jaunais fotogrāfs Arnis Vītols publiskojis mākslas projektu "Atceroties 365", kura ietvaros gada garumā jeb katru no 365 dienām viņš bildēja pats sevi.

Jaunais mākslinieks portālam "Delfi" atklāja, ka fotogrāfija ir viņa aizraušanās un iespēja dažkārt papildus piepelnīties, tomēr pamatprofesija ar to tieši nav saistīta. Arī šis kvalitatīvais projekts ir viņa pašiniciatīva, kura radusies gluži vienkāršas vēlmes dēļ - palīdzēt savai atmiņai atcerēties vairāk.

"Nespēja atcerēties nedz laimīgus, nedz drūmākus mirkļus mani skumdināja. Tāpēc vēlējos atcerēties katru dienu vienalga cik "plakana" vai priekpilna tā bija. Tagad es varu priecāties, ka es atceros pilnīgi katru dienu no pēdējā gada, kaut tikai fragmentu," atklāj Vītols.

Visās 365 fotogrāfijās redzams viņš pats vai viņa ēna. Vienlaikus projekta laikā fiksētas visdažādākās vietas, kurās jaunais mākslinieks bijis, kā arī viņa draugi. 

Ar autora atļauju piedāvājam iepazīties ar apjomīgo fotoprojektu:

"Tās naktis, kad tikai vienas bildes dēļ nācās izmest divu stundu "līkumu" pirms braucu mājās. Visas tās reizes, kad jutos tik saguris, ka pēdējais, ko es vēlējos ir vispār uzņemt bildi, tomēr doma par 365 dienu pašportretu projektu likās tā vērta, lai to visu novestu līdz galam. Tagad tas ir galā," vēsta fotogrāfs. Tomēr viņš norāda, ka pēc beigām ir jauns sākums, kas būs vērojams mākslinieka jaunajā mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!