Monreālā, Kanādā, dzīvojošais multimākslinieks Žans Pjērs Segēns (Jean Pierre Seguin) strauji ieguvis popularitāti, veidojot milzu gleznas-instalācijas no tūkstošiem krāsotu plastmasas zaldātiņu.

Atrodoties pavisam tuvu gleznai, ir redzamas milzīgas plastmasas vīriņu ierindas, taču, atkāpjoties vairāku metru attālumā, tās pārtop slavenu cilvēku portretos un Otrā pasaules kara ainās. Tostarp viens no mākslinieka mīļākajiem varoņiem ir karavadonis un ASV prezidents Dvaits Eizenhauers, taču darbos redzams arī Džons Kenedijs, ASV karogi un citi patriotisma pilni attēli, kas gan ir visai netipiski priekš Kvebekā dzīvojoša kanādieša.

Segēns sākotnēji uzzīmē nelielu attēlu, kuru sadala krāsainos kvadrātiņos, līdzīgi kā fotogrāfijas sadalītas pikseļos. Pēcāk viņš šo attēlu pārnes uz lielāka formāta darbiem.

Katrs zaldātiņš ir kā viens krāsas laukumiņš, kurš kopā ar citiem veido lielo attēlu attēlu. Zaldātiņi gleznām iedveš arī telpiskuma sajūtu, jo tuvojoties vai attālinoties no tām, šķietami mainās arī ar aci saskatāmais attēls.

Mākslinieks arī agrāk darbus no dažādiem neierastiem materiāliem, taču vislielāko popularitāti viņam nodrošinājušas tieši krāsaino plastmasas zaldātiņu armijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!