Foto: Publicitātes foto
Līdz pat 16.martam "kim?" Laikmetīgās mākslas centrā apskatāmas divas izstādes - Darjas Meļņikovas "A Green Silhouette Of Grey" un Aditja Mandajama "Zoon in A Zoot-Suit".

Darjas Meļņikovas personālizstāde "A Green Silhouette Of Grey" ir mākslinieces atgriešanās "kim?" Laikmetīgās mākslas centrā, kur 2011. gadā bija apskatāma viņas pirmā personālizstāde.

Izstādi veido dažādu tehniku, idejiski vienotu mākslas darbu kopums, kas rada epitetu dažādiem materialitātes raksturojumiem. Vārdi šeit top par atsauci uz darbiem, astoņos vai vairāk teikumos transportējot ideju par starptelpu kā stāvokli pirms inversijas, kurā īslaicīgi nenoteiktā dominancē spēj uzturēties gan kaut kā sākums, gan arī beigas.

Savukārt Aditja Mandajama Izstāde "Zoon in A Zoot-Suit" norit Eiropas kultūras galvaspilsētas gada  programmas "Gaidot... (Kādas idejas arheoloģija)" ietvaros. 

Šī projekta pamatā ir viena no mūsdienu nozīmīgākā filosofijas sacerējuma - nīderlandiešu filosofa Benedikta Spinozas darba "Ētika" - aktualizēšana, vizualizēšana un pārkārtošana. Projekts tapis, piedaloties Aināram Kamoliņam, Āronam Šusteram un Oļai Vasiļjevai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!