Britu mākslinieks Džeisons Dikērs Teilors (Jason Decaires Taylor), kurš šobrīd mīt Spānijai piederošajās Kanāriju salās, Pavisam citā Atlantijas okeāna malā - Bahamu krastos - nogremdējis milzu Atlanta skulptūru.

Skulptūru, ko pats tā autors nodēvējis par Okeāna Atlantu, nirēji un snorkelētāji var apskatīt Ņūprovidensas salas rietumkrastā. Atbilstoši sengrieķu mītiem, milzīgajai skulptūrai jātur debesjums, taču šajā gadījumā tā šķietami balsta ūdens virsmu.

Līdz šim Teilors zem ūdens ir veidojis dažādas skulptūru grupas, taču šī pēc paša mākslinieka aplēsēm ir pati lielākā jebkad izveidotā zemūdens skulptūra. Tā ir vairāk nekā piecus metrus augsta un sver aptuveni sešdesmit tonnas.

Tās izgatavošanā izmantoti dabai nekaitīgi materiāli. Arī tās mērķis ir dabai draudzīgs - aizvilināt tūristus no apdraudētām teritorijām uz citām, kur tie var nirt un atpūsties, nekaitējot dabai. Iecerēts, ka Okeāna Atlants ir tikai pirmā skulptūra topošā zemūdens skulptūru parkā.

Ar mākslinieka atļauju piedāvājam apskatīt viņa jaunāko veikumu:

Sengrieķu mīti stāsta, ka titāns Atlants (saukts arī par Atlasu) bija ūdens dieva Poseidona un parastas sievietes Kleito dēls. Viņš dzīvojis tālu rietumos okeāna krastā. Dievu karā Atlants kopā ar pārējiem titāniem karoja pret Zevu un Olimpa kalna dieviem.

Pēc uzvaras par titāniem, dievi sodīja Atlantu, likdami viņam turēt uz saviem pleciem debesjumu. Viņš pārvērties par kalnu jeb Atlasa kalnu grēdu mūsdienu Marokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!