Foto: LETA
Rīt, 1.novembrī, plkst.10 Latvijas Mākslinieku savienībā (LMS), 11. novembra krastmalā 35, notiks biedrības atkārtots ārkārtas kongress, informēja LMS pārstāve Solveiga Vasiļjeva.

Viņa pastāstīja, ka Augstākās tiesas spriedumā atzīts, ka 2011.gadā toreizējā valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Heimrāta vienpersoniski sasauktais kongress bijis nelikumīgs un līdz ar to arī visi tajā pieņemtie lēmumi ir nelikumīgi, tai skaitā ievēlētā valde un tās priekšsēdētājs Igors Dobičins.

Šobrīd Latvijas Uzņēmumu reģistrs ir atjaunojis amatā iepriekšējā sasaukuma valdi, bet leģitīmā valde neesot iepazīstināta ar ārkārtas kongresam savāktajiem LMS biedru parakstiem, statūtu grozījumu projektu, šo grozījumu autoriem, kā arī trīs gadu laikā - no 2011.gada līdz 2014.gadam - nelikumīgi pieņemtajiem lēmumiem. Šis "kongress" līdz ar to varot tikt uzskatīts tikai par informatīvu LMS biedru sapulci, un tā norises gaita nav prognozējama. "18.oktobrī, pirmajā sasauktajā ārkārtas kongresā, man tika atslēgts mikrofons un brutālā veidā liegta iespēja atnākušos LMS biedrus informēt par Augstākās tiesas lēmumu," pastāstīja Vasiļjeva, tāpēc viņa aicina pievērst uzmanību notikumiem LMS kā spilgtam gadījumam, kad likumu nepilnības ļāvušas organizācijas vadībai darboties savās, nevis visu LMS biedru interesēs.

LMS ir 1941.gadā dibinātās Latvijas PSR Mākslinieku savienības un Latvijas PSR Mākslinieku savienības Mākslas fonda, kā arī sabiedriskās organizācijas Latvijas Mākslinieku savienība mantas, tiesību un saistību pārņēmēja.


LMS ir profesionāla radoša organizācija vizuālo mākslu jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!