Foto: DELFI

Pirmie steidzīgie pirkumi, vērtējoši skatieni, mākslas darbu pārpilnība un viegli satraucošā svētku atmosfēra – aptuveni šādi varētu raksturot noskaņu kas trešdienas, 14. decembra, vakarā ienākusi Latvijas mākslas akadēmijā līdz ar ikgadējo akadēmijas studentu darbu gadatirgu "Jarmarka", kas šogad startē ar saukli "Māksla=sirdslieta".

Publiski mākslas darbu pirkšanas prieki plašākai publikai ir pieejami no 15. decembra, kopumā apskatei un iegādei piedāvājot vairāk nekā 350 Mākslas akadēmijas studentu darbus. Pats darbu skaits nav līdz galam izmērāms, kā raksturo rīkotāji – daudzveidīgs un plašs. Tās ir vairāk nekā 10 000 unikālas mākslas un dizaina vienības, tajā skaitā gleznas, grafika, tekstils, rotas, keramika, mode u.c., kas radītas studiju procesā. Turklāt prece, kas vienlaikus ir arī ekspozīcija, ik dienu mainās, jo nopirkto darbu vietā nāk jauni.

Kā jau iepriekš akcentējuši gan pasākuma organizatori, gan pircēji – "Jarmarka" ir vieta "noķert" jaunās Latvijas mākslas zvaigznes, par salīdzinoši nelielu cenu iegādāties darbus, kas var kļūt par īstiem retumiem un vērtību, bet to autors no jaunā, daudzsološā par meistaru. Virknei šobrīd plaši zināmo mākslinieku tieši "Jarmarka" ir kalpojusi par atspēriena punktu ceļā uz mākslas mīļotāju atzinību.

Atgādinām, ka "Jarmarkā" studenti cenu saviem darbiem nosaka paši. Neliela daļa no ienākumiem tiek ziedota Latvijas Mākslas akadēmijas un tai piederošo telpu restaurācijai un remonta darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!