Foto: AFP/Scanpix/LETA
Digitālajā mākslas galerijā "Atelier des Lumières" Parīzē no februāra beigām līdz pat 31. decembrim aplūkojama interaktīva izstāde "Nuit Etoilée", kas veltīta nīderlandiešu postimpresionista Vinsenta van Goga daiļradei.

Izstāde veidota kā 35 minūšu ilgs gaismas un skaņas šovs, un to veido 1500 kvadrātmetru ekrānsienu, uz kurām kopumā aplūkojamas vairāk nekā 2000 van Goga gleznas. Izstāde sadalīta vairākos tematiskos blokos, tādējādi atklājot dažādas mākslinieka dzīves un radošās fāzes, uzturoties dažādās Francijas pilsētās.

Starp "atdzīvinātajiem" darbiem ir arīdzan tādi ikoniski veikumi kā "Kartupeļu ēdāji" (1885), "Saulespuķes" (1888), "Zvaigžņotā nakts" (1889) un "Guļamistaba Arlā" (1889).

"Galvenā doma ir piedāvāt kaut ko, kas atšķiras no klasiskajiem muzejiem. Mēs piedāvājam apmeklētājiem reāli ieiet iekšā gleznās," aģentūrai "Reuters" atklāj galerijas direktors Mišels Kozigū (Michael Couzigou).

Van Goga daiļradei veltītā izstāde ir otrā interaktīvā gaismas un skaņas ekspozīcija pērnā gada aprīlī atvērtajā galerijā "Atelier des Lumières", kas ir vienīgā šāda veida galerija pasaulē. Pirms tam tajā bija iespēja "ceļot" pa austriešu gleznotāja Gustava Klimta darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!