Foto: Publicitātes attēls
No 22. oktobra līdz 5. novembrim Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma mākslinieka, interjerdizainera un restauratora Andreja Prigičeva personālizstāde "Vegāni uzbrūk nūdistiem", portālu "Delfi" informē Kalnciema kvartāla pārstāvji.

"Mūsdienu sabiedrības šķelšanās, sekojot saviem izdomātajiem ideāliem, jau kļūst par normu un cīņa notiek ar jebkuriem līdzekļiem. Pat vardarbība un agresija kā izpausmes veids, aizstāvot savus utopiskos ideālus, tiek uzskatīta par atbilstošu. Taču apdraudējums, ko sajūt šī sabiedrības daļa, patiesībā atklāj tās vājumu, kas tiek slēpts ar uzbrukumu. Dinamika, ar kādu notiek indivīdu pārliecības un dzīvesveida izmaiņas, notiek jau gaismas ātrumā, piemēram, no rīta harmonisks visēdājs, vakarā – agresīvs vegāns un otrādi. Katrā savā darbā sniedzu ieskatu un savu redzējumu par konkrētu notikumu, modelējot tā iespējamo procesa gaitu un sekas," par izstādi raksta tās veidotājs.

Andrejs Prigičevs ir radījis virkni instalāciju un interjeru, novatoriski atjaunojot vecas lietas, kuras viņa radošās iztēles transformētas iegūst jaunu dzīvi un vizuālo estētiku. Iepriekš Kalnciema kvartāla galerijā bija skatāmas mākslinieka izstādes "Lāči pīpē zāli" un "Seksīgie nelieši surikāti". Pēc mākslinieka zīmējumiem animācijas studijā "Rija" tapusi multiplikācijas filma "Kad āboli ripo".

Izstāde apskatāma katru dienu no pulksten 10.00 līdz 18.00, izņemot svētdienas. Norises vieta: Kalnciema kvartāls, Kalnciema iela 35, Rīga. Ieeja izstādē bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!