Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sauthemptonas slimnīcā Lielbritānijā apsardze apturējusi mēģinājumu nozagt noslēpumainā ielu mākslinieka Benksija mākslas darbu "Game Changer" (2020), ko viņš šā gada 6, maijā šai medicīnas iestādei bija uzdāvinājis, raksta ārvalstu mediji.

Zādzības mēģinājuma bija noticis vien divas dienas pēc tam, kad slimnīca dāvinājumu bija saņēmusi un tas ticis atspoguļots britu presē. Benksijs ar šo žestu paudis atbalstu Lielbritānijas Nacionālajam medicīnas dienestam (NHS) un veselības aprūpes darbiniekiem. Turklāt tas nav tikai emocionāls žests, slavenā ielu mākslinieka darba vērtība tiek lēsta ap 6 miljoniem ASV dolāru.

Potenciālais zaglis, kurš bija tērpies baltā aizsargterpā un rokās turējis urbi, pamanīts apsardzes kamerās. Ievērojot, ka aizdomīgais tips vairākas reizes nostaigā gar Benksija darbu un pēta to, viņš tika aizturēts.

Benksija jaunajā darbā "Game Changer" attēlots puisēns, kurš rotaļājas ar NHS medmāsas figūriņu, bet populārie supervaroņi – Betmens un Spaidermens – turpat blakus nonākuši atkritumu kastē. Mākslinieks sev raksturīgajā veidā palicis noslēpumā tīts un dāvinājumam pievienojis vien zīmīti, kurā izsaka pateicību slimnīcas personālam par darbu Covik-19 pandēmijas laikā.

Šis nav pirmais gadījums, kad Covid-19 aizsegā sarosījušies mākslas darbu zagļi. Šā gada martā Nīderlandē no pandēmijas dēļ slēgtā "Singer Laren" muzeja un koncertzāles tika nozagta slavenā gleznotāja Vinsenta van Goga glezna "Pavasara dārzs" (1884).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!